Nymburk rozdrtil basketbalisty Brna

Mistr ligy brněnského nováčka Basketball Brno položil na domácí palubovce na lopatky. Tvrdý nástup hráčů Nymburku Brno psychicky rozložil a prohrálo 49:91.

Brno - Basketbalisté Nymburku ukázali sílu a vyhráli o čtyřicet bodů. Přestože soupeře chtěli hráči Brna potrápit hned ze začátku, Nymburk zakončil první čtvrtinu jasným náskokem 24:5. Basketball Brno na favorita v první čtvrtině nestačil. „Měli jsme respekt ze silného soupeře, bylo to rozhodnuté hned v první čtvrtině. Pak jsme se snažili ještě bojovat, ale už o nešlo ani psychicky ani fyzicky,“ řekl po zápase pivot Brna Peter Majerik.

Ve druhé čtvrtině basketbalisté Brna trochu srovnali s Nymburkem krok. Na dvacetibodový náskok ze začátku ale neměli. „Měli jsme dobrou druhou a třetí čtvrtinu, ale první a čtvrtá byla tragická. To myslím rozhodlo,“ zhodnotil brněnský rozehrávač Daniel Gajdošík.

Konec druhé půlky byl pro Brno nešťastný. „Nedávali jsme koše ani z jednoduchých pozic, psychika byla ke konci už hodně dole,“ popsal Gajdošík. Suverén posledních let Nymburk hladce zvítězil vysoko 91:49. O body se jim postaral především pivot Petr Benda.

Zápas sledovalo v brněnské hale na Kounicově téměř sedm set diváků. Po sedmém kole tak má Brno zápornou bilanci. Svěřenci trenéra Mariana Svobody se se čtyřmi prohrami v sezóně drží ve středu tabulky. „Devětačtyřicet bodů je hrozně málo, ten útok mohl být lepší,“ dodal Gajdošík.

 

Zuzana Bočková

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stisk Studentský deník | neděle 25.10.2009 9:30 | karma článku: 6,66 | přečteno: 936x