Nudu v Brně studenti zahánějí hrami

Studenti potkávající se na Hravém odpoledni v Klubu Antonína Trýba mají jedno společné. Rádi si zahrají karetní hru Bang!, Scrabble nebo třeba Osadníky z Katanu.

Brno – Nejrůznější hry, volný program a iniciativa studentů. To byly hlavní charakteristiky včerejšího večera v

Klubu Antonína Trýba na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. Skupina přibližně dvaceti studentů se tam pravidelně schází na akci s názvem Hravé odpoledne.

Nováčci se o akci dozvídají nejčastěji od přátel a z Informačního systému Masarykovy univerzity.

Pravidelná účastnice Pavla Korpasová našla zmínku o Hravém odpoledni na vývěsce v Informačním systému. „Bylo to na začátku minulého semestru, od té doby se účastním pravidelně,“ vysvětlila Korpasová.

Podle pořadatelky Petry Kadlecové jsou nejoblíbenějšími hrami Bang! a Twister. „Bang! je karetní hra

z Divokého západu. Dostanete roli, speciální vlastnosti a snažíte se uhrát, co v té roli máte zadáno,“ upřesnila Kadlecová. Hry stejně jako prostory zapůjčuje pořadatelům Spolek mediků. Účastník, který si chce zahrát vlastní hru ji může vzít s sebou.

Akce má většinou oficiální zahájení, kde se účastníci představí a potom se baví podle své volby. Odejít mohou kdykoliv v průběhu. Podle studenta informatiky Michala Šnajdra mají nováčci očekávat především

volnou zábavu.

Včerejší hraní bylo první v tomto semestru. Další se uskuteční za tři až čtyři týdny. Zájemci, kteří by se chtěli příštího Hravého odpoledne zúčastnit, mohou kontaktovat pořadatelku Petru Kadlecovou na e-mailu fi1618@mail.muni.cz. Zváni jsou všichni studenti Masarykovy univerzity.

Eva Křivánková

Autor: Stisk Studentský deník | pátek 26.2.2010 13:50 | karma článku: 7,42 | přečteno: 875x