Na placené kurzy pilates nebo tenisu se mohou studenti stále hlásit

Ve zdravém těle zdravý duch. Studenti, kteří se řídí tímto heslem, mají nyní možnost sportovat na univerzitě více než doposud.

Brno – Častější možnost sportování mají od tohoto semestru studenti Masarykovy univerzity. Nabídku placených kurzů tělocviku pro ně připravili pracovníci Centra univerzitního sportu. Placené kurzy si studenti mohou zapsat současně s povinným tělocvikem a sportovat tak i několikrát týdně. Současně však nabídka umožňuje sportování i těm studentům, kteří už mají povinné semestry tělesné výchovy za sebou.

„Je moc dobře, že univerzita nabízí větší možnost sportování. Zbývá mi ještě semestr povinného tělocviku, ale po jeho splnění budu o placených kurzech určitě uvažovat,“ uvedla studentka sociologie Ivana Mašková. Studenti si takto mohou zapsat například volejbal, spinning, tanec, florbal nebo třeba fitness jógu.

„První placené kurzy jsme zavedli už v podzimním semestru, abychom zjistili, jaký bude zájem studentů. Ten byl skutečně velký, a proto jsme nabídku placené tělesné výchovy rozšířili,“ řekla vedoucí Centra univerzitního sportu Věra Večeřová. Nabídka placených kurzů by měla být v příštích semestrech ještě pestřejší. „Plánujeme zavedení dalších sportů v této placené formě a stejně tak navýšení kapacity pro studenty,“ dodala Večeřová.

Kurzy stojí od 550 do 1000 korun za nákladnější sporty, například tenis. Podle studentky psychologie Petry Valkovské jsou tyto ceny velmi příznivé. „Oproti různým komerčním možnostem sportování je to opravdu levné a výhodné. Tuto možnost sportu vítám,“ řekla Valkovská.

Do kurzů placené tělesné výchovy se studenti mohou zapsat i nyní. Informace o nich najdou na webových stránkách www.fsps.muni.cz.  Do kurzů s volnými místy se mohou registrovat i zaplatit kurzovné přes Obchodní centrum Informačního systému Masarykovy univerzity.

 

Tereza Maková

Autor: Stisk Studentský deník | pátek 12.3.2010 13:45 | karma článku: 5,85 | přečteno: 973x