Miss Academia 2009: O titul soutěží i dvě brněnské studentky

Bojovat o titul královny krásy a inteligence budou v letošním ročníku studentské soutěže Miss Academia i dvě studentky Masarykovy univerzity. Vyhlašovací galavečer se ponese v netradičním duchu – zločinu.

Miss Academia musí být krásná i inteligentní. Foto: Petr Vrána

„Ve výběru tématu jsme se vydali opačným směrem, než byl loňský Hollywood. Místo záře reflektorů čekejte šero, okázalé prostředí vystřídá trocha napětí a tajemna,“ uvedla manažerka projektu Eva Bouchalová. Kromě tajemné atmosféry čeká na diváky a na finalistky ještě jedna změna. Místo volné disciplíny budou muset soutěžící dívky ztvárnit, jak si představují svou budoucnost po absolvování oboru, který nyní studují. Jedna ze dvou brněnských finalistek, studentka pedagogické fakulty, Barbora Mičková už má nápad, ale prozradit ho zatím nechce. Do soutěže se přihlásila na základě momentálního rozhodnutí. „Důvodem byla snaha dostat se ze všedního stereotypu a vzdálit se tak aspoň na chvíli od běžných starostí,“ vysvětlila Mičková.

Kromě Barbory se do finálové desítky probojovala ještě jedna brněnská reprezentantka - Lu

cie Hubaczová, která studuje podnikové hospodářství a právo.

Na počátku stálo celkem 374 uchazeček. Nejvíce z nich, celkem třicet sedm, se přihlásilo z Masarykovy univerzity. V předkolech, která se konala v Praze a ve Zlíně, musely zájemkyně zvládnout kromě promenády v plavkách a rozhovoru s porotou v černých šatech i inteligenční test. „Směrodatné pro nás nejsou míry, těmi nelze krásu přece vytyčit. Důležitý je pro nás šarm, inteligence a půvab,“ uvedla druhá manažerka soutěže Sandra Čermáková.

Obě manažerky, Čermáková i Bouchalová, jsou součástí organizačního týmu sedmapadesáti studentů z Univerzity Tomáše Bati. Pořádání celé Miss Academia je pro ně náplní předmětu Komunikační agentura. „Každá zkušenost je dobrá a takto bereme i celý projekt. Kontakty jsou k nezaplacení,“ shodly se manažerky. Že se jim tato zkušenost později vyplatí, potvrdil i jejich vedoucí pedagog Štěpán Prachař. „Pro některé absolventy byla při náborovém pohovoru tato položka v životopise jedna z rozhodujících, která jim dopomohla k zaměstnání,“ uvedl.

Možnost vybrat diváckou „nej“ vysokoškolačku má až do 31. března každý, kdo navštíví oficiální stránky http://www.missacademia.cz/. O tom, která z deseti finalistek získá titul Miss Academia 2009, se rozhodne 1. dubna v Městském divadle Zlín. Loni mělo Brno na stupních vítězů dvě zástupkyně. První vicemiss se stala Michaela Macková z Mendelovy univerzity a třetí místo obsadila Martina Jiříčková z Masarykovy univerzity.

Alžběta Kupčíková

Autor: Stisk Studentský deník | pátek 6.3.2009 17:00 | karma článku: 12,17 | přečteno: 1407x