Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Co je to lidskost doopravdy? Všechno dobré i zlé co lidé dokáží. Osobně si do jisté míry můžete vybrat, ale bohužel si mohou vybrat i ti zlí. Dokud budou lidé lidmi, tak tohle bude platit, nehledě na proklamace.

0 0
možnosti
Foto

Lidskost je víc než národ, lidskost je opravdu víc než národ.R^.. víme o vizích, kdy měl být jeden národ nadřazený všem - všem národům. A lidství se z něj ve jménu národa vytratilo katasrofálním směrem. Palacký národ ctil a věděl, že podstatná bude znalost vlastní historie, Kollár přemýšlel v duchu panslovanství a upínal se k tomu, před čímž pak už prozřelý Borovský varoval - inklinace k Rusku. Borovský byl muž v obraze, který by to všem dneska vysvětlil. Spolu s Palackým byli austroslavisté, věděli dobře, že bez Rakouska-Uherska si ekonomicky neškrtnem, ale zároveň nebyli ustrojeni - jakož hlavně KHB - lézt cizí vládě do zadku... šlo mu doslova a do písmene o lidská práva a jestli něco zgruntu nesnášel , bylo to plané vlastenčení. TGM prohlásil, že KHB má v některých věcech větší myšlenkový potenciál než má on sám.

Souhlasím s Alešem Pragerem. Nejsme nutně xenofobové a rasisti, ale podléháme vypočtavosti a ohebnosti a moc nepřemýšlíme... národ, který nepřemýšlel, poslal v minulosti ,,Milady Horákové,, na smrt.

1 1
možnosti
RV

Domýšlet názory dávno nežijícím lidem, kteří se nemohou ohradit a zneužívat je jako štít pro svou ideologii je opravdu dost silné kafe.

1 0
možnosti
JN

J76i19ř34í 61N13o75s68e29k

28. 3. 2016 13:21

Mladý muži, je mi smutno nad dalším potvrzením, jak úděsně se zdejší (eurounijní?) VŠ humanitní školství proviňuje na vaší generaci.

A protože příroda si rovnováhu hlídá sama, vaše děti se postaví proti vašim idejím a budou přesně takové, jací jsme podle vás my.

Pak by nás to jako stát a národ mohlo zachránit - pokud nebude pozdě...:-(

4 0
možnosti
Foto

A33l71e16š 53P26r92a44g22e90r

28. 3. 2016 12:47

velká karma pane! Je vidět, že čtete prezidenta MasarykaR^

1 2
možnosti
RV

Aneb jak neříct vůbec nic, zato ale vznešeně a intelektuální. Učíte se vy absolventi humanitních oborů ve škole něco jiného, než nálepkování? Vaše černobílé vidění světa (extrémisté a ti hodní) je opravdu nechutné. A pořád do toho mícháte lidská práva, aniž byste uvedl jedno konkrétní a čím přesně ho ta drtivá většina extrémistů v populaci porušuje. S patentem na jedinou pravdu opravdu daleko nedojdete.

7 0
možnosti
JF

A ještě by mohl autor napsat že migranty k jejich cestě a následnéu obtěžování evropských žen motivoval Vrchlický touto básní:

Za trochu lásky šel bych světa kraj,

šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý,

šel v ledu - ale v duši věčný máj,

šel vichřicí - však slyšel zpívat kosy,

šel pouští - a měl v srdci perly rosy.

Za trochu lásky šel bych světa kraj

jak ten, kdo zpívá u dveří a prosí.

6 0
možnosti
Foto

A23l73e79š 14P18r59a76g77e56r

28. 3. 2016 12:55

Všechno se dá zneužít, záleží na tom, jsou-li lidé slušní a vzdělaní.

0 0
možnosti
JF

Ty jo si to čtu a začínám mít názor, že Palacký a další byli vlastně ortodoxní multikulturalisté. Kam až budou schopni tihle pisatelé zajít? Připomnělo mi to jeden článek z časopisu Hrom - psali tam že "Hitler byl žena" Tohle je stejná kvalita.

7 0
možnosti
Foto

A67l88e71š 41P67r23a26g83e47r

28. 3. 2016 12:54

Není jen žebrota podomní, je i žebrota mravní. Já vždycky chtěl, aby každý byl sám sobě pánem. To platí politicky, sociálně i mravně. Být si pánem, to zahrnuje svobodu i kázeň.

3 0
možnosti
PV

tolik radku kvuli 1% procentu ceske populace? 8-o

0 0
možnosti
RV

Tolik těchto humanitaristů jistě není.

1 0
možnosti
PP

Nevím, kdo to zplodil, ale musím se přiznat, že větší blábol jsem zde už hodně dlouho nečetl.

V pojetí tohoto "příspěvku" je nám řečeno, že:

lidská práva, svoboda, humanita = bordel, násilí a parazitování.

Celý příspěvek mě jen utvrzuje v přesvědčení, že VŠ dnes na humanitních oborech plodí tisíce a tisíce pomatenců, jejichž přínos pro společnost je v drtivé většině velmi pochybný až škodlivý. Není divu, když dnes přednášky probíhají pod bedlivým dozorem Bruselu, v jehož čele se pohybují ještě větší pomatenci.

Pokud si někdo představuje lidská práva tak, jak nám je ukázali události v Německu, Švýcarsku či Finsku, pokud si někdo představuje lidskou svobodu tak, že na úkor jedné skupiny obyvatel upřednostňuji jinou skupinu obyvatel, pokud si někdo představuje mediální svobodu jako úmyslné zatajování informací a ignoraci 70% názorového spektra společnosti (to je prosím odhad STEMu), pak je to idiot a měl by se léčit.

Nevadí mi Romové, kteří dodržují zákony této země a zapojí se do jejího rozvoje, nevadí mi homosexuálové, pokud neexhibují na veřejnosti a ve veřejnoprávních médiích.

V příspěvku citujete K.H.Borovského:„Napřed buď každý našinec přičinlivý, čestný člověk a pak teprve vlastenec.“ To je přesně to, co majoritní společnosti vadí u určitých skupin spoluobčanů - oni jsou našinci, bohužel ne přičinlivý.

7 0
možnosti
DK

Dalsi budouci bezvyznamny pisalek, co zas prekrucuje a snad si dovoluje mluvit za ceske velikany. Uz vidim, jak by sem zvali hordy nekompatibilnich islamskych imigrantu. To je drzost brat si do pusy cizi slova a tim zpusobem apelovat na multikulti politiku. Cesi jsou jeden z nejvice solidarnich narodu, kteri i z toho mala posilaji na katastrofy atd. Stydte seRv.

9 0
možnosti
Foto

A45l36e53š 17P79r77a60g91e75r

28. 3. 2016 13:05

nemáte pravdu, to jsou Masarykova slova, autor jen nenapsal pro lidi, kteří jsou hnáni nenávistí a zlobou, že zlu by se nemělo ustupovat, jinak si troufám říct, že autor má ve finále stejný názor jako Vy, tedy tu základní myšlenku, kterou určitě nevidíte, protože ji nechcete vidět, to je právě to, že Vás vede zloba a nenávist ne pravda a láska Masarykova, Komenského, křesťanská. Muslima tu nechce nikdo ve velkém (ať přijedou na dovolenou)... Zeman je Vaše nemoc, naše nemoc, šíří tu nenávist a zlobu, útočí na Vaší morálku a mravní zdravou kulturu, Zeman a jeho banda je vlastně muslim ;-D ne Čech, co jde ve stopách našich českých velikánů, co byli světovými...

0 2
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com