Letní hudební festivaly představují své hvězdy

Pravá festivalová sezóna začne už za necelé dva měsíce, a tak se není čemu divit, že se pořadatelé snaží nalákat návštěvníky na co největší hvězdy.

Brno – Mezi největší lákadla festivalů již tradičně patří zvučná zahraniční jména.  Ty do Česka zamíří zejména v srpnu. Sázavafest 2011, jeden z největších tuzemských festivalů, odstartuje čtvrtý srpnový den v Kácově. Festival slibuje hvězdy jako Kosheen, Nouvelle Vague či The Sumbways, z českých kapel především Nightwork a Toxique.

Další velkou akcí je Open Air Festival v Panenském Týnci, kde bude možné druhý srpnový víkend vidět hned dvě americké kapely největší velikosti. Chemical Brothers jsou pro české příznivce skutečnou hudební lahůdkou a přijedou se svou novou deskou Further.  Druhou kapelou jsou pak Good Charlotte, která se představí českému publiku po více než třech letech.

Velkým překvapením letošního léta se stal nováček mezi festivaly, jednodenní Prague City Festival, který se uskuteční 23. června v Praze. Po oznámení headlinerů, kapely Thirty Seconds To Mars, Hadouken! a The Hives, byly lístky na festival přes víkend vyprodány. „Zájem o vstupenky nás překvapil, a proto jsme pracovali na řešení, které by umožnilo kapacitu navýšit, aniž bychom omezili komfort návštěvníků,“ řekla mluvčí akce Kateřina Dědková.

Letním festivalům vévodí české kapely

Na zástupce české hudební scény, jako jsou Monkey Bussines, Wohnout a Mig 21, se mohou těšit návštěvníci festivalu Votvírák 2011, který začne 17. června v Milovicích. Výjimkou nebude ani festival Rock for People 2011 na začátku července v Hradci Králové či Benátská noc pořádaná 29. července v Malé Skále.

Studenti mohou také využít slevy na vstupné, které lze uplatnit skrze průkaz ISIC. „Držitelé karty budou mít lístky na Sázavafest, Rock for People nebo Open Air levnější až o sto padesát korun,“ uvedla mluvčí společnosti vydávající karty ISIC Alena Bartošová.

U sousedů vystoupí rockové legendy

V Německu na návštěvníky čeká jeden z největších evropských festivalů Rock Im Park, který startuje už 3. června. V Norimberku se letos představí System Of A Down, Mando Diao, Kings Of Leon nebo třeba Coldplay. Rakouský festival Nova Rock si pro milovníky rockové hudby také připravil skutečné ikony. Druhý týden v červenci v Nickelsdrofu vystoupí Iron Maiden a Linkin Park. Mezi další velké letní festivaly, které by si čeští diváci neměli nechat ujít, rozhodně patří polský festival Open’er, maďarský Sziget či slovenský festival Pohoda.

Autorka článku: ANDREA JAROŠOVÁ

Autor: Stisk Studentský deník | úterý 19.4.2011 20:12 | karma článku: 7,27 | přečteno: 1698x