Lanové centrum je adrenalin pro každého

Lidé mají v těchto dnech jednu z posledních možností užít si svůj oblíbený sport v přírodě. Než zima udeří naplno, je třeba využít šance a naposledy nazout inline brusle, šlápnout do pedálů kola nebo vyrazit do lanového centra.

Lanove centrum je adrenalin pro deti i pro dospele.Foto : Martina Vyroubalova
Brno - Letní dny se bleskovou rychlostí proměnily v chladný a deštivý podzim. S tímto počasím prakticky končí pro všechny sportovce možnost venkovního sportovního vyžití. Stejně jako jiným sportům, ani lanovým centrům už počasí přát nebude. Nyní mají lidé jednu z posledních možností, jak si letos venku užít trochu adrenalinu.

Lanová centra se stávají stále oblíbenější zábavou. A to nejen u mladých lidí toužících po vzrušení, ale i u rodin s malými dětmi. Centra totiž často nabízejí k výběru z více tras, které jsou přizpůsobené věku i zdatnosti návštěvníkům. Pozadu nezůstalo ani Brno. V Pisárkách vzniklo lanové centrum Jungle Park teprve nedávno a možnost navštívit jej a vyzkoušet si tak nový fenomén mají sportovci až do konce listopadu.

Brněnské centrum je, stejně jako většina jiných, postaveno přímo na vzrostlých stromech a provozovatelé zde připravili pro návštěvníky dvě trasy. Hlavní trasu a Mauglího trasu, která je přizpůsobena pro děti od čtyř let.

„Je to perfektní zábava pro celou rodinu. Jsme v lanovém centru letos už potřetí a děti se pokaždé dobře baví,“ uvedl jeden z návštěvníků Petr Konečný. Zdolání hlavní trasy, kam mají přístup děti i dospělí, vyžaduje podle Konečného především obratnost a vytrvalost. 

Lezení po výškách je tak trochu adrenalin a může se zdát nebezpečné. Pokud ale dodržujete pravidla předem  daná instruktorem a jste jištění úvazkem, nemůže se vám nic stát.
Martina Vyroubalová

Autor: Stisk Studentský deník | úterý 13.10.2009 20:00 | karma článku: 4,99 | přečteno: 457x