Kometa zatím na extraligovém nebi nezáří

Třináct let čekali brněnští příznivci hokeje na okamžik, kdy se Kometa objeví v nejvyšší domácí soutěži. Letos se konečně dočkali. Začátek sezóny jim ale zatím mnoho radosti nepřinesl.

Gabriel Kopec. Foto: archiv autora Fanouškovská euforie mírně opadla již po úvodním kole, kdy Brno prohrálo na vlastním hřišti. Ve zrekonstruované hale Rondo domácí podlehli Plzni. Poté následovala prohra v Litvínově, domácí porážka se Spartou a prohra na ledě Kladna.

Ani jeden bod ze čtyř úvodních zápasů a skóre 5:15 stály hlavního trenéra Vladimíra Kýhose místo. Na jeho post nastoupil Pavel Pazourek, od kterého se čekalo, že mužstvo probudí a vlije hráčům do žil novou krev. Naděje však rychle pohasly. První zápas s novým koučem totiž Brno prohrálo s Třincem vysoko 1:5. Další pětigólový příděl si hráči Komety přivezli také z Českých Budějovic.

Fanoušci mají různá vysvětlení počátečních nezdarů. „Podle mě má Kometa až moc starý kádr. Jsou to sice velezkušení hráči, například Dopita, Pucher nebo Kántor, ale na extraligu už tak úplně nemají fyzicky. Další velký nedostatek vidím v neproměňování šancí, kterých má Kometa hodně. A poslední jsou přesilové hry, u kterých si myslím, že by měla hrát více přímočařeji, více střílet na branku a ohrožovat protivníkova gólmana,“ konstatuje jeden z fanoušků Komety Jakub Mendrek.

Nedostatečná produktivita je asi hlavním důvodem neúspěchů na startu nového ročníku. Osm branek v úvodních šesti kolech je prostě na extraligu zoufale málo. A když se nestřílí branky, je těžké pomýšlet na body, natož na vítězství.

Světélkem naděje může být pro příznivce brněnského klubu alespoň úterní vyrovnané utkání ve Vítkovicích. Tam Kometa podlehla vedoucímu mužstvu tabulky až v samostatných nájezdech, a získala tak svůj první letošní bod. Sezóna je však ještě dlouhá, a tak se Brno možná oslnivé záře své Komety přece jen dočká.


Gabriel Kopeć


Autor: Stisk Studentský deník | čtvrtek 24.9.2009 15:12 | karma článku: 13,20 | přečteno: 2188x