Kometa vévodí skupině o udržení

V pátém kole play out přijeli na led brněnské Komety loňští mistři z Karlových Varů, kteří i po tomto zápase stále čekají na svou první výhru ve skupině o udržení.

Brno – První třetina zápasu byla poznamenaná častými vyloučeními. Hosté nabídli domácím celkem pět přesilových her, dokonce dvě minuty trvající přesilovku pět na tři, ale Brňané této šance nevyužili. Až v samotném závěru první dvacetiminutovky, kdy na trestné lavici seděl Dmitrij Cyganov, se jim podařilo využít převahy na ledě. Od modré pálil Martin Richter a puk doplachtil za záda Lukáše Mensatora. „I když jsme nevyužili přesilovku pět na tři, podařilo se nám dát na konci třetiny gól a to bylo důležité,“ uvedl po zápase trenér Brna Vladimír Jeřábek.

Druhá část vypadala obdobně jako první. K vidění bylo několik dalších přesilových her na obou stranách. Hráči Varů měli místy mírnou převahu, ale buď dopláceli na špatnou koncovku nebo naráželi na výborně chytajícího Sasu Hoviho. V polovině třetiny Kometa udeřila podruhé. Do dobré šance se dostal Roman Erat. V následné skrumáži před bránou se k puku dostal Jiří Dopita a přesně ho trefil. „Domácí potrestali naši nedůslednost v obranném pásmu,“ konstatoval asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary Václav Baďouček. Chvíli poté nechala hostující obrana znovu ujet Romana Erata. Ten byl však faulován Jakubem Čuttou. Domácí se dovolávali trestného střílení, ale byly z toho jen dvě trestné minuty, ve kterých Kometa svůj náskok zvýšit nedokázala.

V poslední třetině začali lépe Karlovarští. Dokázali si vytvořit obrovský nápor, který završili snížením na 2:1. Brněnského gólmana překonal Jan Košťál. Domácí se stáhli a snažili se ubránit jednogólový náskok, což se jim dařilo díky brankáři Hovimu. „Zbytečně jsme zalezli, Vary se tak dostávaly do velkých šancí,“ vysvětlil Jeřábek. Dvě minuty před koncem hosté odvolali Mensatora, Brno si však tříbodovou výhru pohlídalo. „Bohužel jsme na Hoviho našli recept jenom jedenkrát a to bylo rozhodující,“ litoval Baďouček.

Tímto zápasem si Brno pojistilo první místo ve skupině o udržení. Druhé Kladno na něj ztrácí šest bodů a poslední Mladá Boleslav dokonce bodů deset. Naopak Karlovy Vary jsou pouze jeden bod od posledního místa. V příštím kole zajíždí Kometa na led Kladna, Karlovy Vary přivítají Mladou Boleslav.

 

Rozhodčí:Vyloučení:Využití:Diváci:Trenéři:Trenéři:

 

Kateřina Oherová

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stisk Studentský deník | neděle 21.3.2010 11:00 | karma článku: 4,92 | přečteno: 423x