Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J86a38n 23H76y55n87e26k

20. 5. 2019 12:08

Včera jsem jel na Cheb a zemědělci měli posekáno, nevím co to bylo , ale na zemi ležely úhledné řádky zelené hmoty zrčené nejprve do silážního žlabu a poté na bioplynky. To je ten problém. Tady není krmovo pro skot, ale hmota je do BPS. V tom je ta zrůdnost. Ne v řepce. I když ta mi také štve.

Na druhé straně svoji negativní úlohu hrají tzv. ochránci přírody, pod různými názvy a neziskovkami. Proto ta setuace na řekách - viz Labe, kde se prakticky znova zastavila lodní doprava, i když ta je ekologická proti silniční. Tvořily se tzv. suché poldry proti záplavám, voda nebyla zadržená protože postupně odtekla , ale byly vyčerpány dotace. Je to úplně stejné, jako byly meliorizace v padesátých letech, které sice něco málo vyřešily, ale budoucnost ukázala, že to nebylo zrovna to nejšťastnější řešení. Těch zvratů a převratných vynálezů, jeko je dnes třeba dešťovka, ukazuje na neschopnost, hlavně politiků, reálně a racionálně přemýšlet.

1 0
možnosti
LV

Jak víte, že úhledné řádky byly určeny do silážního žlabu a poté do bioplynek? Máte vůbec šajn o tom, o čem tady píšete? Vy jste dokonalý reprezentant konzumentů podobných žvástů. Nerozumíte ničemu, ale do všeho chcete mluvit a o všem jste přesvědčen, že je Vám jasné...

1 0
možnosti
Foto

Mohlo jít o senáž. To mi připomnělo nářek jednoho jezeďáka, který si mi stěžoval, že jim z okresu poroučí dělat senáž v jasném počasí a pokyn na sena dostávají z okresu, když leje.

1 0
možnosti
Foto

samozřejmě za socíku.

0 0
možnosti
LV

No právě, nejspíš šlo o senáž. Takže ten příspěvek pana Hynka je nesmysl. Přání otcem myšlenky.

Já chápu, že lidi štve, že voda z krajiny mizí. Mě taky. Ale to není důvod nedívat se na to realisticky a podléhat líbivým klišé a nesmyslům...

1 0
možnosti
JH

Když někoho nařknete, bylo by dobré se přesvědčit o pravdě.Bioplinky se lehce poznají. A hlavně je dobré se poohlédnou se v okolí po kravínech-ani ty nejdou přehlédnout. A část byoplynek je u objektů živočišné výroby a zpracovávají hnůj.

0 0
možnosti
LV

A máte ponětí o tom, co a v jské formě se v těch bioplynkách zpracovává? A mebo třeba co to je siláž nebo senáž?

0 0
možnosti