Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Nikde nemůžu najít v Brně Bratislavskou 8. Polívkovu 10 jsem našel.... Já mám takovej pocit, že autor byl předem domluvenej s těmi parazity, kteří mu poradili, jak udělat životopis tak, aby bylo zřejmé že jde o podvodníka, ale jen pro personální agentury, čtenář blogu si toho všimnout nemá.

2 0
možnosti
Foto

Vždyť to přímo autor píše, že tu Bratislavskou 8, stejně jako všechno ostatním o údajném Horváthovi, si vymyslel.

0 0
možnosti
MP

VS titul neni nejen obranou proti diskriminaci, ale v zadnem pripade neni ani zarukou jakychkoliv kvalit uchazece, bohuzel. Takze argument ve stylu "cikana nechteji ani kdyz ma VS" je lehce mimo.

Ten rozdil mezi poctem odpovedi na oba zivotopisy neni moc velky, takze se da rict, ze na oba jste dostal zhruba stejny pocet odpovedi. Krome toho uvadite nekolik moznych vysvetleni toho rozdilu, ale nasledne si vyberete jen jedno, ktere se vam hodi, a na jeho zaklade dal operujete.

2 0
možnosti
ZS

Svým způsobem za to mohou i aktivisté a (ne)ziskovky. Školy jsou pod jejich tlakem, aby se Rómské děti začleňovaly, což v praxi znamená, že je nechávají prolézat i se znalostmi, se kterými by kdokoli jiný propadl nebo v případě střední školy vyletěl ven. Nedivte se pak, že pro personalistu má doklad o vzdělání u takového žáka menší váhu, než u někoho, kde se nějaké protěžování nedá očekávat.

5 0
možnosti
LN

...aha...ta za prvé...pochopil jsem že autor má vysokoškolská titul...ale nemaká a radě se přiživuje v jakési (nejspíš) státem štědře dotované začleňovací neziskovce.....budiž...to bych ještě zkousl....

...za druhé....bohužel článek jsem nedokázal dočíst do konce....když jsem totiž narazil na jméno profesionálního prudiče pana lukáš houdka, dnes člena hate...blabla ..čehosi....

...a konečně za třetí....vážený autore...pokud mají mít vaše články nějakou společenskou vypovídací hodnotu...pak doporučuji panu hopdkovi se vyhnout...a rovněž jeho jméno nepoužívat...neb si myslím..že nejen pro mne pltí rovnice....houdek = big problem....

3 0
možnosti
RK

Od jisté doby jsem na jméno Singer alergický...Jen šicí stroje ještě beru na milost.... Pokud by mi přišel životopis ve kterém má někdo mail "patricekhorvath", tak letí okamžitě do koše bez ohledu na barvu uchazeče.. Mimochodem, ta firma se jmenuje McDonald's a pozice "kuchař" v ní není. Osobně bych neodpověděl ani na jeden životopis. Adresa a název školy fakt není vzdělání.

3 0
možnosti

I45v91o 39Ž20á85č63e25k

16. 12. 2015 0:22

Je zajímavé, že já potkávám celkem dost pracujících Rómů. Možná je to tím, že se nepohybuji ve sterilním prostředí nějaké školy či ústavu, ale tam, kde se doopravdy pracuje.

3 0
možnosti
JT
ZH

Ehm, jak to napsat...

Soukromý zaměstnavatel investuje svoje prostředky a nese osobní riziko neúspěchu se vším všudy - tedy i s rizikem exekuce osobního majetku. Měl by tedy mít plné právo vybírat si dle svého uvážení lidi, kteří pro něj pracují. Bez ohledu na to, zda jsou jeho důvody racionální, nebo iracionální. Pokud se rozhodně špatně, riskuje oslabení své pozice až bankrot. Je to jeho problém. Pokud mu někdo (třeba státní úřad) bude chtít vnucovat lidi, které tento soukromý podnikatel nechce, měl by také nést podíl na škodách, které podnikateli takto vzniknou.

Já osobně bych například nezaměstnal komunistu, pokud bych se to o uchazeči dozvěděl. A snažil bych se to nějakým způsobem zjistit. A to jednoduše proto, že by s vysokou pravděpodobností došlo ke konfliktu, který by měl významný vliv na pracovní výkon. A je mi naprosto jedno, zda by měl daný komunista nejlepší kvalifikaci ze všech uchazečů. Prostě způsob uvažování komunistů je mi natolik vzdálen, že ho žádná kvalifikace nemůže přebít. Milerád takového člověka přenechám konkurenci a klidně budu riskovat to, že bude natolik skvělý, že díky své "iracionalitě" v konkurenční soutěži zbankrotuju. Můj problém, ale také moje peníze. :-)

9 0
možnosti
PB

...... beru vokamžitě voba dva,- Žida Singera do mzdový účtárny a cikána Horvátha k lopatě,- ..... teda pokud sou na pracáku, za to mám příplatek !

0 0
možnosti
RH

Nic jako diskriminace není. Anebo je naopak diskriminován každý člověk, kudy chodí.

0 0
možnosti
JS

Dělal jsem ve firmě, kde ředitel měl jednoduché heslo: "Ukaž co umíš". A kupodivu, vždy u nás dělali tři, čtyři Romové. Ale můj šéf nebyl rasista. A s těmi Romy se každý bavil. U Čechů opravdu není rasismus. Rasismus je jen u psychopatů , ale těch je hodně. :-)

3 0
možnosti