Hokejisté z Finska si zahrají ve Zlíně

Zlínští studenti vyzvali hokejový výběr z Helsinek na přátelské utkání, které se odehraje 5. března od 19:00. Stisk z této akce přinese online reportáž.

Zlín – Hokejový výběr studentů Univerzity Tomáše Bati pozval na přátelské utkání tým z univerzity Aalto v Helsinkách. Své síly poměří v úterý 5. března na stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Jde o poslední zápas před kvalifikací na Akademické mistrovství České republiky. Pro zlínské hráče je to možnost předvést své umění, trenér univerzitního výběru Petr Mokrejš na základě jejich výkonu sestaví soupisku pro kvalifikaci. Zápas tedy bude přátelský jen v názvu.

Pro univerzitu není pořádání mezinárodních utkání novou zkušeností, její tým se již utkal s vídeňským a manchesterským výběrem. Zatím poslední porovnání sil s Finy proběhlo v listopadu minulého roku a zlínští v něm prohráli 4:7.

Soupeři z Helsinek přijedou do Česka v neděli, během čtyřdenního pobytu je čeká nabitý program. Studenti navštíví muzeum Rudolfa Jelínka, setkají se s rektorem univerzity Petrem Sáhou, který zápas slavnostně zahájí, a s dalšími představiteli města a kraje.

Celý večer nebude pouze o hokeji. „Diváci se mohou těšit na světelnou show, speciální soutěže a pivo zdarma pro prvních 200 příchozích. Státní hymny Finska a České republiky zazní v podání operních pěvkyň Národního divadla v Brně Lenky Ďuricové a Národního divadla Moravskoslezského Simony Mrázové,“ uvedl generální manažer týmu Michal Rudecký. Zlínský tým vybrané vstupné věnuje na podporu charitativní organizace Percipio.

Online reportáž z celého zápasu můžete sledovat 5. března od 19:00 na Stisku.

Autor: Jitka Blehová

Autor: Stisk Studentský deník | neděle 3.3.2013 20:32 | karma článku: 18,24 | přečteno: 221x