Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

I59v33a72n 70J57i40r58e59š

3. 11. 2014 15:52

To je právě naprosto pochybené pojetí problému, ve skutečnosti jsou drogově závislý zbabělý slaboši a nejde o nemoc, ale o vlastnost.

0 0
možnosti

s myšlenkou titulku lze souhlasit - ovšem s jedním dost důležitým dodatkem:...pomoci musíme jen těm, kteří mají ázjem se vyléčit,  a ještě nikoliv opakovaně - poprvé ano, podruhé možná, potřetí už určitě ne.

A jedna dobrá rada, aby z vás byl dobrý terapeut: Tomu, co vám při terapii vypráví drogově závislý člověk, nesmíte tak úplně věřit - pokud mu skočíte na vše, nemůžete mu totiž opravdu pomoct.  Z vlastní zkušenosti vím, že rozlišit, která verze životního příběhu je pravda, která jen zidealizovaná skutečnost a která vyslovená lež není vždycky jednoduché.

0 0
možnosti
Foto

J40a53n26a 76M86a75j32o79v30á

2. 11. 2014 22:19

Sylvo, dovolím si doplnění, byla bych i pro třetí pokus. Závislí se ani nemotivovaní léčit nemohou, to prostě nejde a řada z nich potřebuje asi zažít ten pocit, že už v léčbě byli a už nemuseli být v takovém průšvihu zpátky, kdyby zabrali víc. Potřebují si na to "sáhnout". Mluví se o to, že je to drahé, ale většina těch málo motivovaných odchází z léčby brzy, tak stát zas tak neodírají.

x

Terapeuti, věřím, dovedou s pravdou pracovat. Adiktolog není rozhodně hotový, když si pověsí nad stůl diplom. Míří do psychoterapeutických výcviků, řeší supervizi - je toho na ně totiž kladeno možná víc, než na jiné pomáhající profese a k tomu na ně působí tlak veřejnosti, která mnohdy závislé velmi přisně soudí. Jenže, kdyby nic jiného, oni jsou (skoro) všichni něčí děti...

0 0
možnosti
Foto

invalidní a hendikepovaní lidé musejí o pomoc žádat, byť ji mají ze zákona a mnohdy jim není vyhověno.

Drogově závislým je pomoc vnucována, ač o ni nestojí.

Divný svět.

4 0
možnosti
Foto

P.S. Měl jsem kolegu v práci, byl 7x na protialkoholickém léčení.

Má to smysl???

0 0
možnosti
PJ

feťákům pomůže jen jedno jediný - zlatá dávka!

(a nejlíp všem najednou na celým světě v jednom dni)

0 0
možnosti
VZ

"...cestou tolerance, pochopení a podpory, protože....." Další sluníčková. Pro kdejakou ludru musíme mít pochopení a toleranci, ale kdo má pochopení a toleranci pro ty úplně normální lidi, co makají ať už jako zaměstnanci anebo jako podnikatelé, starají se o výchovu dětí a jen tak mimochodem ze svých daní živí stát? Kam se to ten svět řítí? Pokud se z toho sluníčkování rychle neprobereme, tak to dopadne zatraceně špatně. Buďto se civilizace, jak ji známe, rozloží do anarchie anebo se to zvrtne v nějakou vládu tvrdé ruky a skončí to lágry s ostnatým drátem.

3 0
možnosti
JR

J17a44n 75R18á29ž

2. 11. 2014 20:41

Drogově závislí jsou nemocní. Souhlas!

Melo by se jim pomoci. Souhlas!

Ale zásadně nesouhlasím, aby se léčení hradilo z veřejných zdrojů. Když na to nemá "nemocný" urcitě se najdou lidumilové, kteří to zaplatí. Já to odmítám!

2 0
možnosti
PV

P78a42v93e49l 78V44é97b79r

2. 11. 2014 20:48

Ono to má háček: Buď se takovému člověku pomůže a je tu velmi reálná šance, že se z toho srabu vyhrabe a stane se tím, co se dřív označovalo slovy "platný člen společnosti", nebo se mu nepomůže a stane se "plnohodnotným" parazitem - bude krást, loupit, parazitovat na společnosti, až posléze zahyne bídnou smrtí. Předtím ale bude v následcích trestné činnosti stát společnost mnohem více, než případná včasná pomoc. Vím, o čem mluvím. Vy ne.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1116x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com