Děti i dospělí si prošli noční zoo za svitu lampionů

Zlínská zoo otevřela včera večer návštěvníkům své brány. Na nezvyklou prohlídku přišly stovky lidí. Děti byly kromě zvířat nadšené především z lampionů, které návštěvníkům svítily na cestu.

Zlín  – Večerní atmosféru zlínské zoologické zahrady si přicházeli od sedmnácti hodin vychutnat milovníci zvířat, rodiče s dětmi i studenti. Děti, ale i rodiče, upoutaly především lampiony, lucerny, svítilny i baterky, které si mohli koupit přímo na místě, někteří si je i přinesli s sebou. Pracovníci zahrady skupinky návštěvníků od půl sedmé do půl osmé prováděli mezi expozicemi a vyprávěli jim zajímavosti ze života jednotlivých zvířat. 

Děti se nejvíce radovaly z žirafích, sloních, dinosauřích a jinak zdobených lampionů, které jim rodiče mohli přímo na místě koupit.

Nejen lampiony, ale i svítící meče, lucerny, baterky a další předměty návštěvníkům nabízeli ve stánku před areálem nebo přímo u vstupu do zoo.

Zájemci o prohlídku s výkladem odborníka se scházeli na nádvoří před zlínským zámkem. Odtud každých deset minut vycházela skupinka v čele s průvodcem na komentovanou procházku zahradou. Samostatně návštěvníci zhlédli také zámeckou zahradu nebo hady, kajmany a další terarijní zvířata v suterénu zámku.

Kdo chtěl na zámeckou prohlídku, musel nejprve projít kolem „strašidelné“ dýně na zámeckém schodišti. Dýně strážily u všech přístupů do zámku.

Ozdoby v zahradě však neměli na svědomí jen pracovníci zoo, kreativní byli i sami návštěvníci.

První komentovaná prohlídka návštěvníky čekala u výběhu lachtanů. Odtud se skupinky zájemců vydaly ke kapybarám, mravenečníkům a posléze k dalším expozicím.

Na cestu všem svítily louče na okrajích stezky.

Někteří z návštěvníků se podívali i do vnitřních pavilonů. Asi nejvíce hostů přilákala nedávno otevřená Zátoka rejnoků, kde děti i dospělí rejnoky hladili a krmili.

K překvapení návštěvníků se tučňáci večer neskrývali uvnitř, ale ruch naopak pár z nich vylákal ven.

Po krátkém představení zlínského zámku komentátorem, si šli někteří zájemci za třicet korun prohlédnout i interiér zámku a poslechnout si podrobný výklad o jeho historii.

Malá návštěvnice měla tučňáka takřka na dosah ruky, přišel za lidmi až k plotu. Obyvatel zoo poté přilákal i ostatní děti, které se kolem něj rychle shlukly.

V zápalu nadšení tučňákovi pár dětí podalo přes plot ruku. Ty opatrnější mu nejdříve nastavily botu, než získaly odvahu si ho pohladit.

Děti si čekání na prohlídku krátily povídáním, hraním si s lampiony, odpočinkem nebo focením se před zámkem.

Monika Rozsypalová

Další články můžete číst na munimedia.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stisk Studentský deník | sobota 11.10.2014 18:48 | karma článku: 13,94 | přečteno: 245x