Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

ohrozit se rakovinou za nějakých 20.000,- to bych musela být blázen!

0 0
možnosti
DT

Byznys. Proti tomu není co namítat, škoda jen, že jaksi zamlčeli enormní zdravotní následky pro tzv. dárkyně. Zato neopomněli bagatelizovat celý proces aplikace hormonových bomb i procesu odběru vajíček.  

Ale když je některá tak hloupá že si pro výdělek jiných zrujnuje zdraví (nebo tak zoufalá) - tak proč toho nevyužít, že? A proč tomu neudělat reklamu v podobě jako-blogu? 

:-/Rv

2 0
možnosti
VN

Můžete mi prosím vysvětlit, v čem tento byznys spočívá? Jak už jsem tu jednou psala, na oficiálních stránkách se dočtete, že darování vajíček je na rozdíl od darování spermatu zadarmo, pouze jsou proplaceny cestovní výdaje a ušlý zisk v práci. Těch 15-20000 je pouze maximální částka, kterou je možno vyplatit. Alespoň takto se to píše i na oficiálních stránkách viz: http://www.darovanivajicek.cz/proc-darovat/.

Jak se na tom tedy dá vydělat, když podle oficiálních informacích dostanete pouze náhradu výdajů? Pouze se ptám, protože já znám pouze tyto oficiální informace...

0 0
možnosti
AV

Já o tom četla mnoho . Moje kamarádka se snažila otěhotnět 13 let. V zahraničí se za vajíčka dává kolem 40 tisíc. Pro mnoho vysokoškolaček je to dobrý příjem .

0 0
možnosti
MZ

Článek jsem nějak moc nečetl, přiznávám na začátku. Podle mě ale každý, kdo by byl trochu rozumný, hledal by mezi narozenými dětmi, které neměli tolik štěstí a jejich rodina je z nějakého důvodu opustila.

0 0
možnosti
Foto

Dárkyně vajíček jsou "jedinou spásou"? Hmm, a co adopce? Ty pomáhají těm, kteří tady - bez vlastní vůle - už jsou, a navíc bez hormonálních stimulací a dalších vylomenin. Z darovanýho vajíčka se stejně biologicky vlastní dítě nenarodí.

2 0
možnosti
OH

No ale děti se u nás prodávají obtížněji než vajíčka.

Ono napsat že něco je studentský blog a pak z toho udělat komeční vývěsku je projevem smutné doby. Kdyby to byl rozhovor studenta s přednostkou Obilňáku (FN Brno Obilný trh porodnice a gynda) a její názor na dárcovství, odkaz na legislativu a něco názoru z ministerstva zdravotnictví a zmínka, že u nás je to na bázi peněz a jen soukromé (nebo ne?), tak je to pěkná ukázka novinařiny.

Tohle je ale jen prodání reklamního prostoru bez upozornění na to, že je to jen a jen komerční sdělení.

1 0
možnosti
OH

Škoda že je to v podstatě jen opsaný propagační leták zaměřený na dárkyně a nějak nám zmizela ta cílová skupina a co pro ni zákrok znamená (no já jen aby to bylo kompletní).

Ona je to spíše taková moc pěkná a zdarma reklama na dárcovství, že?

Jen bych všechny dárkyně upozornil, že to bez rizika není ani náhodou. Dcera mé kamarádky vajíčka prodala (roč neříci, že je to prodej, ne darování a náhrada nákladů). No a asi za týden  (týden ne po odběru, ale po ukončení kontraktu, který končí po odběru a nějakých následných kontrolách) jsme za  ní s kamarádkou šli do FN Brno Bohunice. 

Možná bych i zmínil, že v dokumentaci co dostala Fakultní nemocnice nebylo vše co bylo v původní dokumentaci do které pacientka mohla nahlédnout při ukončení kontraktu ve firmě.

Netvrdím, že se jedná o stejnou firmu a ani že se to této netýká.

Ale je to obrovský kšeft a na vznešené myšlenky dojde hned po zaplacení. Jen je smutné, že následky něčeho co se nepovede nenese firma, ale veřejné zdravotní pojištění.

Do dárkyně se prostě narve statisticky únosné maximum hormonů na vypuzení co nejvíce vajíček, protože odběratel platí za kus. A když to skoro neunese, oni ji státní doktoři doléčí.

3 0
možnosti
MK

Přijde mi, že někteří zapomínají, že toto je krajní metoda u párů, kteří by jinak nemohli mít miminko. Ale chápu, že se to soudí...

1 0
možnosti
AO

A12l35e56n69a 19O37u28z89k92á

7. 10. 2014 19:17

Přijde mi to neetické, nevhodné a tragické... :( ale jako PR článek nebo marketingová kampaň, jak si rychle zajít pro pár tisíc to účel plní na jedničku. RvRvRv

3 3
možnosti
ZH

Normálně bych nic proti nenamítal, ale máme v sousedství jeden takovej případ, kdy mladá žena bude darovat vajíčka. Shodou okolností známe rodinu několik generací dozadu. Jsou to hodní pracovití lidé, ale jen málokdo vychodil kompletní ZDŠ a jen pár žen zmáklo dvouletý učební obor. Jsou chudý a tak to samozřejmě dělají hlavně pro peníze.

0 5
možnosti
MK

Tento argument naprosto chápu. Většina klinik má však podmínku dárcovství dokončené středoškolské vzdělání s maturitou.

2 0
možnosti
OP

Společnost je v prčicích. Namísto, aby usilovala o zdraví mladých lidí, aby je motivovala k pohybu, jednoduchému stravování a veselé mysli, vymýšlí náhražky.

2 3
možnosti