Centrom FSpS sa stal bohunický kampus

Študenti Fakulty sportovních studií sa od začiatku semestra presťahovali z Komárova do Bohuníc. O početných výhodách, zopár nevýhodách a samozrejme aj prvých vtipných zážitkoch nám povedal študent druhého ročníka Michal Gazdík.

Nové centrum FSpS - bohunický kampusFoto: Linda Kmetová

Stretli sme sa v Akademickej menze v Campus Square pri obede. Michal bol ochotný, a tak sme sa rozhovorili o kampuse, o škole a študentskom živote na tomto novom študijnom mieste.

 

Páči sa ti nový kampus?

Oproti Komárovu je určite lepší. Je to tu prehľadnejšie a pohodlnejšie. Fakulta je pekná, ale mám to ďaleko.

 

Čo by si zmenil?

Uvítal by som, ak by častejšie chodili spoje, 25 a 26 jazdia preplnené a mohla by tu jazdiť aj šalina. Ale inak je to super. 

 

Je tam všetko, čo potrebuješ k štúdiu?

Chýba mi tu bazén a vonkajšie športoviská, cnútorné priestory sú vybavené super, mohla by tu byť ešte gymnastická telocvičňa, aby sme nemuseli jazdiť na Kounicovú.

 

Zmenilo sa vybavenie s ktorým v rámci hodín pracujete?

Zmenilo. Skoro všetko k lepšiemu. Mame rôzne odborné meracie  prístroje, ktoré môžeme používať v praxi. Myslím, že sa tým zvýšila úroveň vzdelávania.

 

Konečne má FSpS pri svojej fakulte aj menzu. Využívaš to?

Vždy, keď sa dá!! Tá menza je úplne perfektná, lepšiu som ešte nevidel. Vidím tu len samé klady, fajn ceny, vzorná obsluha. Akurát pitie je trochu drahšie, ale chutí mi to tu, už len kvôli tomu prostrediuJ

 

Veľa študentov malo na začiatku problém trafiť k správnej budove, podarilo sa aj tebe stratiť?

Išiel som do Bohuníc šalinou na basketbal a vystúpil som pri krematóriu. Tam som mal prestúpiť na 60, tak som hľadal zastávku, chodil som po celom sídlisku, ale našiel som iba 69 tak som nastúpil na bus a išiel naspäť na privát :):)

 

 

                                                                                                                                        Linda Kmeťová





Autor: Stisk Studentský deník | pátek 2.10.2009 9:36 | karma článku: 6,09 | přečteno: 681x