Brno hostí první ročník veletrhu Motosalon

Největší českou přehlídku motocyklů Motosalon 2010 můžete navštívit až do neděle na brněnském výstavišti.

Brno - Příznivci dvoukolových krásek mají až do neděle 14. března možnost navštívit první ročník mezinárodního veletrhu Motosalon.

Odhady organizátorů o padesátitisícové návštěvnosti se naplňují. Velkému zájmu veřejnosti se Motosalon těší také kvůli souběžnému pořádání sedmého ročníku veletrhu Prodítě, který se koná ve vedlejším pavilonu. „Původně jsme přišli na veletrh s dětským zbožím, tady je to ale pro děti taky velmi atraktivní,“ uvedla návštěvnice Petra Telicová.

Na sedmadvaceti tisících metrech čtverečných (přibližně čtyři fotbalová hřiště) naleznete devadesát vystavovatelů. Ti do Brna přivezli žhavé novinky i osvědčenou klasiku. Největším stánkem se pyšní značka Honda, která na téměř šesti stech metrech čtverečných vystavuje čtyřicet modelů. „Je tady fantastická, přátelská atmosféra. Návštěvnost je vysoká a obavy, které všichni měli z krize, se tady neprojevují,“ podotkl mluvčí Hondy Petr Hubáček.

BMW na veletrhu představí nový výkonný čtyřválcový model VFR1200F. Aprilia láká kolemjdoucí závodním speciálem RXV 450 Rally Dakar, který ve své třídě vybojoval v letošním závodu páté a šesté místo. Český unikát, tříkolku VRX, vystavuje firma Motoscot. Po šedesáti letech tak nalézá starý „hadraplán“ svého luxusního přímého nástupce.

Organizátoři vsadili na bohatý doprovodný program. „O víkendu se návštěvníci mohou těšit například na závody Free Style Motocross, módní přehlídku Chopper Girls Show, soutěž Helma roku, autogramiády nebo besedy s účastníky Rally Dakar,“ informovala PR manažerka veletrhů Jana Hraběová.

 

Monika Futáková

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stisk Studentský deník | sobota 13.3.2010 13:15 | karma článku: 6,53 | přečteno: 711x