Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Luba_Heinzlová

26. 2. 2011 9:42
Aspergerov syndróm

Dobré ráno, k otázke ohľadne vodičského (řidičského) preukazu: ako tu už bolo napísané, teoreticky i právne to možné je. Ja osobne ho nemám, pretože mám problém s pozornosťou a nedokážem sa sústrediť na viac vecí naraz (zaraďovať rýchlosti, sledovať situáciu na ceste a značky) a tiež mám problém určiť, ktorá strana je pravá a ktorá ľavá. Iní aspíkovia, ktorí nemajú taký problém s pozornosťou a pravo-ľavou orientáciou, však "řidičák" môžu bez problémov urobiť.

Ak by ste sa chceli dozvedieť viac o tom, ako sa mi žije s Aspegerovým syndrómom, môžete si prečítať tento článok, ktorý som nedávno napísala do časopisu .týždeň:

http://www.tyzden.sk/casopis/2010/51/cudzincom-vo-vlastnej-kulture.html

Prajem všetkým príjemnú sobotu:-)

P.S.: Tiež mám rada iróniu a sarkazmus;-)

0 0
možnosti
VS

Astaroth

26. 2. 2011 17:01
Re: Aspergerov syndróm

to,ze nejsi schopna řídit automobil je dáno pohlavím a ne syndromem :)

0 0
možnosti
PM

hanina.

26. 2. 2011 8:06
*

0 0
možnosti
D

Dita_1

25. 2. 2011 21:56
Jen bych chtěla dodat, ...

... že je důležité být si svých odlišností vědom, ale "nezaseknout se " na nich. Myslím, že je lepší hledat, co člověka s ostatními lidmi spojuje, než naopak.

Sama jsem takový podivný "hybrid" - nedokážu se soustředit na víc věcí najednou a neumím číst z lidských tváří. Na druhou stranu jsem poměrně dost empatická, snad až příliš, chápu přenesený význam obratů, apod. Mezi autismem a "normalitou" je zkrátka zřejmě skutečně plynulý přechod.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

25. 2. 2011 22:28
Re: Jen bych chtěla dodat, ...

taky jsem as a taky jsem neschopny jen v tech "živočišných",zvířeckých věcech jako mimosmyslové vnímání a čtení emocí,naopak v sarkasmu,ironii a jinotajich jazyka se vyživam. automobil,stejne jako jakoukoli jinou technologii mohou as užívat bez problémů,ty jsou jen v komunikaci s lidmi.

0 0
možnosti
M

Michaell

25. 2. 2011 21:16
Aspergerův syndrom

Autorko Martino Tomková,mohou takto postižení lidé řídit automobil?

0 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com