Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdravím autorku a děkuji za milý článek:-)

Jenom si dovolím pár drobných oprav. Anglicky aromantism, česky aromantičnost (romantismus je totiž umělecký směr, na rozdíl od romantičnosti) není "další sexuální orientace." Aromantičnost je romantická orientace a má se k asexualitě podobně, jako se má heteroromantičnost k heterosexualitě atd. To jen abyste to orientování se v orientacích měli ještě komplikovanější ;-D

A partnera někteří asexuálové skutečně nechtějí / nepotřebují. Ale jiní naopak ano a nejen z důvodů uvedených v článku si mohou při jeho hledání zažít spoustu komplikací, když nemají štěstí.

----

Pro všechny ty "milé" duše, co se tu zaklínají, že "asexuálům přece nikdo neubližuje": Vězte, že asexuálům zdaleka nehrozí pouze a maximálně "nevěřícné pohledy". Ale ani ta šibenice skutečně ne - problémy asexuálů zkrátka leží v rovině sociální, nikoliv právní. Prostý fakt, že se někdo s odsuzováním atp. asexuality dosud nesetkal (a přitom se nejspíš nesetkal ani s žádným asexuálem), není jakýmkoliv způsobem signifikantní. Prakticky, i tady v diskusi by se pár důkazů našlo... A ty jsou spíš z mírnějšího soudku ;-)

0 0
možnosti

Posedlost sexem a stálé "řešení" různých sexuálních úchylek je jen dalším ze znaků umírající civilizace.

4 0
možnosti

Článek o výtrusu – umělé vytváření "problému" tam kde není.

2 0
možnosti

K40a85r74e59l 67J35a90n42d71a

22. 3. 2016 22:27

No a co? Tak nemá chuť na sex. Co je v tom za společenský problém? On v tom nejspíš problém nevidí, okolí taky ne, tak z toho nedělejte úchylku.

6 0
možnosti

Copak jste nečetli," odpověděl jim, "že Stvořitel je od počátku `učinil jako muže a ženu'

5 a řekl: `Proto muž opustí otce i matku, přilne ke své manželce a ti dva budou jedno tělo'?

6 A tak už nejsou dva, ale jedno tělo. Co Bůh spojil, člověče nerozděluj."

7 Namítli mu: "Proč tedy Mojžíš přikázal, že zapuzená manželka má dostat rozlukový list?"

8 Odpověděl jim: "To kvůli tvrdosti vašeho srdce vám Mojžíš povolil zapudit manželku, ale od počátku to tak nebylo.

9 Proto vám říkám, že kdo zapudí svou manželku z jiného důvodu než kvůli smilstvu a vezme si jinou, cizoloží."

10 "Jestli je to mezi mužem a ženou takhle, je lepší se neženit!" řekli mu na to učedníci.

11 "Ne všichni přijímají toto slovo," odpověděl jim, "ale jen ti, kterým je to dáno.

12 Jsou eunuchové, kteří se tak narodili z lůna matky, jsou eunuchové, kteří se jimi stali lidským přičiněním, a jsou eunuchové, kteří se jimi stali sami pro nebeské království. Kdo to může přijmout, ať to přijme."

jen na vysvětlenou eunuchové byli jinými slovy „staří mládenci”, kteří buď měli dar od Boha být sami a neměli nutkání mít sex, a někteří byli tak učiněni např. v královském harému....Je to ale svobodná volba. Většina z nás jsme stvořeni tak, abychom měli sex a vdávali a ženili se.

0 1
možnosti

Ale ne :-(..., co tady zase chcete dokázat? :-/

1 0
možnosti

Tak píšu aniž bych článek dočetl... Ta norská kočkodívka se jmenuje jak? To chytání myši chci vidět!:-P;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Soudím, že mnozí asexuálové jsou podezírání z homosexuality, k níž se nechtějí přiznat. Žijeme opravdu ve zvláštní době. Různé sexuální úchylky jsou vesměs chápány až tolerovány, ale asexuály nechápeme.

0 0
možnosti

J78a93n 44P87a53v46e10l

22. 3. 2016 20:11

Nesouhlasím. Jen každá úchylka (ve smyslu odlišnosti od normálu, ne pejorativním) si myslím, že zrovna ona je pronásledovaná a opovrhovaná.

0 0
možnosti

Myslím si, že asexualita není společensky nijak zajímavý fenomén (na rozdíl třeba od homosexuality). Stejně, jako dnes nikdo neřeší jedince, kteří chtějí žít "single", není potřeba řešit ani asexuály (možná jsou nakonec z "jednoho ranku" :-)). Nehledě k tomu, že hranice mezi sníženým zájmem o sex a úplnou asexualitou může být velice tenká.

1 0
možnosti

kolego Stehlíku to tedy nesouhlasím, to že někdo žije dobrovolně single není, že by byl asexuální..já mám sex ráda,ale nepotřebuji s nikým usínat, protože mám zároveň ráda svůj klid a pohodlí ;-) Ale vím, že to nemyslíte jako celek :-)

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

...v dnešní společnosti nabité sexem a posedlostí po něm je těžké přijmout fakt, že někdo takový není....

Tedy pokud vám dnešní doba připadá nabitá sexem a posedlostí po něm, asi bych vám měl závidět vaši bujnou fantazii. Já už to krásné období života, kdy jsem v čemkoliv dokázal vidět nějaký sexuální symbol, mám nejspíš za sebou.

2 0
možnosti

J48a92n 15P59a43v49e14l

22. 3. 2016 20:14

Ono spíše jde o to, že žijeme v době dvou sexuálních extrémů. První extrém je v tom, že není problém, aby šukal kámen cihlu. Chce to jen trochu aktivního člověka. Druhý extrém je, že raději třeba hraje počítačové hry, vyhoní si ho u porna a vztah není schopen navázat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com