Anketa: Odpoledne je moudřejší rána i večera

Na Fakultě sociálních studií přibyla sedmá vyučovací hodina, která trvá do čtvrt na deset večer.  Názory studentů na její zařazení se rozcházejí.

Brno – Se začátkem nového semestru na Fakultě sociálních studií přicházejí změny. Vedení se rozhodlo rozšířit rozvrh o sedmou vyučovací hodinu, která končí ve čtvrt na deset večer.  „Nový večerní blok byl doplněn z důvodu nedostatečných kapacit učeben a navyšujícího se počtu předmětů, oborů, externistů a hostujících přednášejících. Buď jsme mohli zkrátit přestávky mezi hodinami, nebo přidat večerní blok,“ uvedl fakultní rozvrhář Zdeněk Sychra. Názory studentů na čas výuky se liší, většině ale pozdní hodina nevyhovuje. Lepší řešení ovšem taky nemají.

Kateřina Kramlová, 21 let, Psychologie, Dubňany

Pokud je to předmět zajímavý nebo povinný, je mi to skoro jedno, kdy se koná. Sedmá vyučovací hodina už je ale hodně pozdní, i když pořád lepší než brzké ranní vstávání. Raději bych byla pro zkrácení přestávek, i když pak by se mohlo stát, že by nebyl v rozvrhu žádný prostor na oběd.

David Tchelidze, 20 let, Žurnalistika – Psychologie, Liberec

Nejsem příznivcem ranního vstávání, takže mi vyhovuje spíš vyučování odpoledne a k večeru. Pokud je něco příliš brzo ráno a nemusím tam být, tak tam nechodím. Jsem zvyklý soustředit se a pracovat odpoledne a večer, tudíž bych přednášky po sedmé večerní určitě uvítal.

Klára Smutná, 19, Mezinárodní vztahy - Bezpečnostně strategická studia, Doubravník

Žádnou přednášku ani seminář tak pozdě nemám. Přijde mi to ale jako hloupost,
protože se v tak pozdní dobu člověk už moc nesoustředí. Mně víc vyhovuje vyučování dopoledne. Pokud mě ale předmět zajímá nebo ho prostě potřebuju, zapíšu si ho.

Martina Hlavatá, 22 let, Environmentalistika - Politologie, Plzeň

Netýká se mě to, nicméně co není, může být. Ranní vstávání mi dělá potíže a vyhovuje mi tedy odpolední výuka. Vyučování po osmé hodině večerní mi ale připadne pozdě. Na druhou stranu, zkrácení přestávek taky není vhodné.

Eliška Horská, 22 let, Psychologie, Svitavy

Víc mi vyhovuje vyučování odpoledne nebo večer, protože na něj nemusím ráno vstávat a víc vnímám. Ranní volitelné kurzy si moc nedávám. Samo o sobě by mi nejspíš vyučování pozdě večer nevadilo, ale pak hodně záleží, kolik toho člověk ten den má. Desetiminutové přestávky by ale nebyly lepší řešení.

Štěpán Mach, 21 let, Žurnalistika - Environmentalistika, Jindřichův Hradec

Být ve škole dlouho do večera určitě nebude bavit ani studenty, ani vyučující. Už od šesté večer to dovede být otrava. Nejvíc mi vyhovuje vyučování kolem oběda a odpoledne.

Michaela Hurbišová, 19, Sociologie - Psychologie, Brno

Vstávání mi nedělá problém, takže mi vyhovuje výuka od desáté, kdy se lépe soustředím a déle vnímám. Vyučování v pozdní hodině by mě odradilo, protože bych tam usínala. Na povinný kurz bych ale přesto chodila. Rozhodně ale nejsem pro zkracování přednášek.

Monika Futáková

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stisk Studentský deník | neděle 28.2.2010 13:18 | karma článku: 5,43 | přečteno: 469x