Anketa: Do kin studenti chodí spíše jen na technicky dokonalé filmy

Máte rádi kyblíky s popcornem a smích či pláč plného sálu lidí? Nebo si k filmu raději lehnete v teplákách na postel a popíjíte čaj?

Brno – Současným trendem ve větších městech České republiky je budování sítí multikin. Malá a samostatná kina téměř vymizela nebo promítají filmy méně často než kdysi. Obecně by se dalo říct, že na kasovní trháky musí jít divák do komplexů, alternativní snímky najde v minikinech a různých studentských klubech. S rozvojem internetu a techniky si lidé spíš navykli zůstat v pohodlí domovů a koukat na televizi, pouštět si DVD nebo streamovat videa na počítači.

Jak a kde se na filmy dívají studenti brněnské Masarykovy univerzity?

 

Ondřej Svoboda, 22 let, Ostrava, obor Informatika

Nejčastěji koukám na filmy na notebooku. Občas si je pouštím z počítače na televizi, abych měl trochu lepší obraz a zvuk. Nespornou výhodou těchto filmů je originální znění s českými titulky, což se v televizi moc neobjevuje. Myslím, že do kina má v současné době cenu chodit hlavně na technicky dokonalé filmy, které by na monitoru počítače nebo televize nevynikly.

 

 

Eva Křížová, 22 let, Brno, obor Molekulární biologie a genetika

Kde film zhlédnu, si vybírám podle toho, co od něj očekávám a s kým se na něj chci dívat. Na výpravný film nebo film v 3D půjdu spíše do kina s přáteli, jinak dávám přednost sledování na počítači. Na televizi se nedívám, raději si vyberu sama, než abych čekala, co budou dávat.

 

 

Dalibor Zecha, 21 let, Vratimov, obor Právo

Dávám přednost filmům v kině, jde mi o atmosféru a film si dokážu perfektně vychutnat. Jde taky o společenský zážitek a reakce publika. Doma si totiž jen málokdy dokážu udělat čas a v klidu zhlédnout celý film. Televize je sice dobrá v tom, že udělá výběr filmu za vás, ale v poslední době mi její výběr nevyhovuje.

 

 

Petra Mašínová, 21 let, Ostrava, obory Český jazyk a literatura a Anglický jazyk a literatura

Filmy sleduji především doma u počítače, kde nejsem nikým omezována. Můžu se na ně dívat kdykoliv a udělat si při tom pohodlí. Do kina jdu na film pouze v případě, že jsou jeho součástí zvláštní efekty, které doma nevyniknou. Pokud je pro mě film srdeční záležitostí, tak na něj jdu do kina klidně i vícekrát. Televizi sleduji minimálně – pokud ano, jedná se obvykle o nějaký seriál.

 

 

Jakub Seget, 21 let, Ostrava, obor Všeobecné lékařství

Do kina nechodím, protože se mi nechce dávat tolik peněz za zhlédnutí příšerně hlasitého filmu spolu s několika desítkami puberťáků chroupajícími popcorn. Na filmy v televizi se už několik let nedívám. Jsou dabované a s reklamami a nemůžu si vybrat, kdy se na ně podívám. Na celé čáře tedy u mě vyhrává počítač.

 

 

Jakub Záhora

Autor: Stisk Studentský deník | úterý 20.4.2010 14:00 | karma článku: 8,34 | přečteno: 1278x