Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

bathed

11. 9. 2009 7:24
omyl.....

I já byl do včerejška tak trošku ve vleku mediální masáže. Bylo ale skvělé si včera po desáté pustit čt24 a poslouchat otázky ústavních soudců. Bylo skvělé poslechnout si lidi, kteří nepodléhají hysterii a kladou logické a srozumitelné otázky týkající se letošního jara a toho, co se tehdy vlastně stalo.... Zástupce jediné spravedlivé strany na to reagoval pištěním "politizujete jednání!!"... Tak předně: kdyby čssd "nezkopla" vládu, teď bychom tohle neřešili. Když se soudkyně Wágnerová zcela napřím ptala onoho pištícího Zaorálka na to, jestli si uměli představit před oním svržením co bude následovat a s kým se teda chystali vládnout a co a kdy udělai proto, aby se jim povedlo funkční vládu ustanovit, reagoval tím shora popsaným hysterickým způsobem.... A těch otázek, jež ve mně vyvolaly spoustu dalších otazníků tam bylo víc.... Hledejte a přemýšlejte - stojí to za to! Viníkem tu tentokrát není ani loutka Melčák, ani vyčůraný Kalvoda a už vůbec US!

0 0
možnosti
LH

ant.

11. 9. 2009 0:00
...a jéje - levičáckej ironik zase perlí...

"Jako většina lidí nejsem zrovna odvázaný z verdiktu Ústavního soudu"....milý bezdomovče, ale zatím podle průzkumů a anket většina lidí souhlasí s rozhodnutím ÚS...a pokud - nedejbože - dostudujete, tak byste mohl být velmi šťastný, kdybyste dosáhl úrovně "podvodníka" Kalvody...a malý návrh - věnujte se něčemu užitečnějšímu a sem pište ne 4 x do měsíce, ale raději 1x za čtyři roky...díky...:-)

0 0
možnosti
L

libynn

10. 9. 2009 23:39
No,no

Kde, pane Jiří berete jistotu, že VĚTŠINA lidí má na věc názor jako vy? Podle Vás ten, kdo se ozve a poukáže na nepravost je Potížista? Nebuďte ovce. :-)

0 0
možnosti
JN

5alfa

10. 9. 2009 23:38
Já vám nevím... ,

ale 13:2 je tak jednoznačnej verdikt, že by se nad ním měl zamyslet ekonom Klaus, pingl Paroubek, lampasák Topolánek a mnozí další.

Tahle vláda je dohodou velké koalice a dohodly ji ODS s ČSSD, pokud povládne do řádných voleb, pokud prosadí státní rozpočet se schodkem do 160 mld, tak já budu spokojenej. Nemyslím si, že po volbách bude vláda lepší, zase to skončí +/- stejně, jako posledních 12 let.

A pokud několik let zase nedokázali prosadit změnu na lichej počet polanců, tak jejich rychlé změny na poslední chvíli, s nebezpečím, že prostou "sprostou dohodou" dokáže ústavní většina rozpustit sněmovnu, aby vyšachovala tu fašisty, ondy lidovce a jindy sládkovce a nakonec každou malou stranu, tak to znova skončí u ÚS a právem.

Jakmile ale ÚS začne kafrat do ekonomiky páně profesora, míchat se do pinglovej povinností a nebo do toho, jak lampasáci mají zmáknout tah na Mnichov, pak je třeba zvedat varovný prst, zda ústavní soud náhodou nepřekračuje své kompetence.

0 0
možnosti

vodní želva

10. 9. 2009 22:55
Jenom malinký poznatek.

Myslete si co chcete, kritizujte si co chcete, ale uznejte, že Jan Kalvoda podal  dnes vynikající výkon.  A jestli měl tento člověk před 12 lety nějaký problém, tak teď dělal jenom svoji práci, rozhodně není ve službách státu a vypadá to, že se docela chytil. Kdyby ten člověk neměl právnické vzdělání, tak by dnes u toho soudu nemohl být. Možná vás to překvapí, ale on už i ten titul JUDr. užívá oprávněně.

0 0
možnosti
JN

5alfa

10. 9. 2009 23:44
Re: Jenom malinký poznatek.

R^ Souhlas, vypadl z politiky, dodělal si patřičné vzdělání a jeho kauzy mají hlavu a patu.

13:2, kdy jeho pohledu na svět dali za pravdu na ÚS svědčí o tom, že to žádnejch politickejch 8:7 a nebo minimálně nutných 9:6 to nebylo.

Jistě může být jeden možná dva a třeba i tři, když připustíme totální banánistán, soudci totálně mimo mísu, ale 13:2 je něco, co jasně deklaruje, že politici to vzali za špatný konec a je jen dobře, že takovéto věci ÚS zatrhnul.

0 0
možnosti
K

kaktusak

10. 9. 2009 22:41
Ústava je špatně napsaná,

vrchnost si ji může vykládat, jak se to zrovna hodí.

0 0
možnosti

vodní želva

10. 9. 2009 22:56
Re: Ústava je špatně napsaná,

Ústava je napsaná stejně jako většina ústav světa, tzn. s velkým množstvím výkladů.

0 0
možnosti
MK

madqwert-liberalni komunista

10. 9. 2009 22:39
Tak slava a dik za Ustavni soud,

protoze pokud budou politicke strany do PS a Senatu posilat tyhle Melcaky, falesne direktory Krause, spolupracovniky STB Filipy ci prodavat mista na kandidatkach za 10 milionu, tak se nam silny Ustavni soud bude vzdycky hodit. At neskoncime jak v Nemecku v 30. letech, kdy k moci prisla regulernimi volbami levicova narodni demokraticka strana ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik