Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Skeptik

8. 9. 2009 9:16
Něco o tom přežití

Posílám Vám zajímavý článek, kde o tom Švédsku, přežití těch chudých a hlavně o těch celkem dobře se živících. Schválně nepíšu střední třída, ta u nás neexistuje. nejsem na rozdíl od Vás volič levice, už proto že u nás slušná levice neexistuje. To, co se u nás nazývá sociální demokracií jsou vlastně takoví usedlejší Sládkovci! Hlavně proto, že ve vedení ČSSD od dob Špidly nebyl žádný sociální demokrat! A to samé Zeman, ten má do soc. demáka daleko jak z Vysočiny do Prahy!

Když mluvíte o ochraně těch chudých, tak Vám dám takový příklad z Maďarska, víte kolik po státním bankrotu zůstane občanovi ze 100 000 peněz? A víte kolik z 1 000 000 ?Takže kdo více odnese státní dluh, chudý nebo bohatý? Voliči levice by si klidně uvědomili, že je potřeba přitvrdit dokud to bude na nějakém konsensu. Jenže to jim socialisti říci nechtějí, protože jak říkali ti maďarští, lhali jsme, lhali, lhali..Lžou, lžou, lžou....http://www.reflex.cz/Clanek21559.html

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

8. 9. 2009 8:03
tak tohle ...

" ...  nenutí své občany, kterým nejsou schopny poskytnout práci, živořit s 3126 korunami životního minima, o 2020 korunách existenčního minima nemluvě ..." je bud hodne spatny vtip, nebo je autor na muj vkus "az prilis socialnedemokraticky". pokud nekdo neni schopen poskytnout praci, necht se tedy dotycny zivi jak umi, nebo at treba zdechne hlady pod nejblizsim mostem. nevidim jediny duvod, proc nekoho sponzorovat "jeste vice nez dosud" jenom proto, ze dotycny je linej jak skromach, blbej jak sobotka a levej jak tvrdik ...

0 0
možnosti

Kimmy

8. 9. 2009 4:24
Dluhy - no a co...

Cesky statni dluh neni tak hrozny - ostatni jsou na tom hur. Co na tom, ze ostatni maji treba nerostne bohatstvi ci podstatne vetsi a silnejsi ekonomiku - oni maji vetsi dluh - tak hura, rychle, at je dozeneme aspon v necem, kdyz uz se nam zbytek toho, jak to EU dela, moc nelibi....

Prece kdyz mam dluh a soused ho ma jeste vetsi, tak nejlepsi je rict si, ze na tom nejsem tak spatne a utracet dal. To je rozumna politika a tak bychom meli vychovavat sve deti - at se taky nauci hezky natahovat ruku a cekat, ze se o ne nekdo postara. Dluhy se prece platit nemusi, je na nich stavena ekonomika.

Levicovym volicum jde o zivot - nikoli proto, ze statu odvedou temer polovinu mzdy na danich  a odvodech - a pak jeste plati 19% z kazdeho vetsiho nakupu - ne, to neni ten duvod.

Zeme, ktera nahrava neuspesnym, bude ty neuspesne pritahovat. Uz ted mladi odchazeji, schopni odchazeji - ale to levicovym volicum nevadi... prece vzdycky se nekdo najde, kdo pujci, kdyz bohaci nebudou.

0 0
možnosti

pravicerulez

8. 9. 2009 11:41
Re: Dluhy - no a co...

ti co odchazeji nejsou schopni. schopny si radi tady velmi dobre. odchazeji podvodnicci a lide kteri byli zde neuspesni

0 0
možnosti

maxas

8. 9. 2009 0:45
Neberete ovšem do úvahy,

že český volič je pod soustavným tlakem všemožných medií, která prosazují pravicovost. Tato tichá a nenápadná antilevicová, zejména antikomunistická propaganda ovlivní zejména mladé, nezkušené voliče, kteří budou volit pravici,ačkoli jsou třídně nalevo. Vznik nové pravostředové straničky je trik právě na tyto pravičáčky levicového původu. Motivem volební účasti u pravicových voličů je samozřejmě strach o majetek a tak bude 100%ní. Myslím, že důvodem, proč ČSSD vyhraje je holá skutečnost, že pravice hájí zájmy jen asi 25% populace, takže i obvyklá nízká účast levicových voličů (rozhodně si většina z nich nemyslí, že jim jde o všechno) bude přesto na těsné vítězství stačit.

0 0
možnosti

Xpetr

8. 9. 2009 0:23
Zkuste se na volby podívat jinak

Zvolte si mezi svobodou a nesvobodou. Zvolte,princip fungování státu, jehož služby si platíte. Zvolte, jestli se chcete odevzdat do rukou lidí (politiků), kteří budou čím dál více rozhodovat o vašem osudu nebo máte dost svého rozumu a rozhodnete se sám, jak naložíte se svým životem.

0 0
možnosti

sci-fi

7. 9. 2009 23:39
Opravdu zvítězí ČSSD?

Jen abyste se nemýlil.

0 0
možnosti

Jadap

7. 9. 2009 23:07
Dodatek:

Přečtěte si kodex blogera, odstup od článku pvního v jednom dni má být minimálně jedna hodina. Tohle dělají výhradně levicově orientovaní lidé - nedodržují pravidla.

0 0
možnosti

krallik

7. 9. 2009 23:05
myslim si, ze myslite spatne 2

Imho ( selskym rozumem ) :

pokud mam nizsi dane - muzu investovat - muzu rozvinout firmu - coz mi muze prinest vyssi zisk - a z vyssiho zisku muzu platit vic dani - a spirala se roztaci.

Levice ( CSSD, KSCM ) ale jde spise proti teto ekonomicke spirale.

0 0
možnosti

antizelenka

7. 9. 2009 23:05
k těm možnostem levicového voliče

není už na čase nějaká normální levicová strana?

nějaká bez starých komunistů a jejich manýrů, bez toho, že by se člověk musel bát o svůj majetek ? která by vlastním voličům trpělivě vysvětlovala, proč je dobré stát na vlastních nohách a pracovat?

Taková by měla 30% i bez planých slibů a podplácení voličů

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

8. 9. 2009 8:05
Re: k těm možnostem levicového voliče

pracovat ? stat na vlastnich nohach a starat se sam o sebe ? levicova strana ? ale fuj ...

0 0
možnosti

krallik

7. 9. 2009 23:05
myslim si, ze myslite spatne.

Mohl byjste mi ukazat prstem na mape ve které casti cech jsou ti chudí levicaci, kterym jde o krk, pokud nedostanou statem dotovane pridavky na pastelky a jine existencni bonusy?

Verim v pripady, kdy lide ziji na hranici existencniho minima - ale dulezitou otazkou take zustava - z jakeho duvodu jsou na tom tak jak jsou .. a jestli je spravne zvyhodnovat mnohdy i lidi, kteri si nechteji najit praci. Souhlasim, ze dustojne davky jsou predstava spravne spolecnosti .. ale dustojne davky patri dustojnym lidem, kteri vyuziji tuto moznost jen v opravdu nutnych pripadech na preklenovaci dobu.

Existuje jediny jejich spolecny argument "pracoval bych, ale nemam kde"

a pokud dobre chapu - pravice je tady od toho, aby podporovala podnikani .. a kdo jiny je zamestna nez nejaky zivnostnik.

a tady prichazi pointa - jak muze zivnostnik dat idiotovi dustojny plat, kdyz ma vysoke dane a vysoke provozni naklady?

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik