Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

arnie_rimmer

22. 9. 2009 14:17
zajímavý poznatek o vašem myšlení

"začne vysáváním rodiny.......když je rodina už vysáta a k dalšímu vysávání není svolná, je nutné se vrhnout na úspory" - já bych se styděl, jak píšete, "vysávat" příbuzenstvo a až poté vlastní úspory....neměl by každý aspoň trochu myslet na zadní kolečka a mít rezervu ?

jinak co se týče hypotéky, lze si sjednat pojištění proti neschopnosti splácet, co se týče hmotné nouze tak můžete požádat na sociálním odboru svého obecního úřadu o dávky v hmotné nouzi (možná se to jmenuje trochu jinak) takže hlady vás nikdo zemřít nenechá

takže řeči o prádelní šňůře, o povinnosti státu zajišťovat někomu práci (!!) a některé další jsou poněkud přihlouplé

0 0
možnosti
V

Viktor-Č

21. 9. 2009 20:36
Jejda

Pane autore,  Vy jste fakt trotl. Co je to za kec "Stát

je povinen lidem poskytnout práci, pokud tak neučiní nebo není schopen

učinit, musí jim zaručit prostředky pro důstojné přežití." ? Povinen, musí ... Chápete že na to nejdřív musí být? Že je úplně k ničemu jakákoli listina práv a jakýkoli sebespravedlivější nárok když je kasa vymetená?

0 0
možnosti
Q

qwerty1234561

21. 9. 2009 20:33
dobrý den a děkuji

velmi souihlasím

doporučuji knihu Friedmana : dějiny 21. století

popisuje plochý svět a lehkost, z jakou se z našeho světa všechna odvětví přesouvají do indie/číny.

toto psal ještě v době růstu jako pozitivum. ale v dnešní době je to smutné čtení,

nejedná se o krátkodobou krizi, ale o dlouhodobé přerozdělení bohatství na světě

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

21. 9. 2009 19:23
Před pár sty

lety nikdo druhému nic "nezajišťoval", proč by dnes "stát měl mít povinnost". K čertu se státem! Každý by měl mít právo státní péče se vzdát, stát je organizované násilí a buzerace. proč by měl být každý někde "zaměstnán". Prodej drahý byt,  kup si chatku na venkově a jídlo si vypěstuj! Nikdo nemá "povinnost" druhé živit. Jestli chcete žít jak píšete, tak si vytvořte soukromý výpomocný spolek, obšťastńujte se a zaměstnávejte navzájem. S bližními táhněte do háje! Čím líp poznávám lidi, tím vice oceňuji zvířata - pravil tuším Karl Marx a já se s ním plně ztotožňuji.

0 0
možnosti
K

kaktusak

21. 9. 2009 19:52
Re: Před pár sty

Stát je opravdu organizované násilí, vládnoucí vrstva jeho pomocí nutí ostatní uznávat třeba soukromé vlastnictví. Tím omezuje svobodu, brání lidem zajistit si obživu sběrem, lovem, zemědělstvím... Tak ať se ten stát taky stará.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

21. 9. 2009 18:33
ano ...

ano, zajistit zakladni zivotni potreby ... coz v praxi znamena hromadna ubytovna, ctvrtka chleba denne a v nedeli sul na ten chleba, ani o chlup vice.

0 0
možnosti
S

stepulka

21. 9. 2009 18:28
No vidíte, sám jste si odpověděl

v posledním odstavci.

Tak proč jste napsal všechna ta předchozí slova?

Lidé, kteří se rekvalifikují, vykonávají veřejně prospěšné práce, atd. prostě dokáží, že se aktivně snaží, ti pomoc dostanou.

Vše ostatní jsou raádoby lidumilné prázdné řeči ... ale to je pořád dokola.

0 0
možnosti
W

Wolf778

21. 9. 2009 17:21
Jojo, vše lze snadno podmínit

a najmout dalšího ouřadu, který bude na dodržování té podmínky dohlížet (v lepším případě). To je vážně neuvěřitelné - když ceny nemovitostí letěly nahoru a hypotéku si mohl dovolit kde kdo, tak levičáci kvičeli něco o zpropadených spekulantech, doživotním ekonomickém otroctví a nedostupnosti bydlení a teď, když ceny konečně začínají klesat, tak je to zase špatně...

 

Mizérie české chudiny je fakt srdcervoucí, ale na cigára a chlast zatím všichni potřební mají, co to tak pozoruji. No a když jde o to koupit nějakou tu spotřební elektroniku, Provident velmi rád pomůže, že ano. Když pak někdo SKUTEČNĚ potřebuje pomoc a třeba by se i rád přičinil, tak se dočká maximálně klacků pod nohy. Bič na vás, holoto.

 

P.S.: Kromě vyložených lží o několika desítkách nezaměstnaných na jedno pracovní místo, byste si mohl také opravit do očí bijící hrubice typu omýlat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik