Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane, zřejmě jste nepochopil význam článku a nevím, jak mě můžete urážet výrazem Komunistka, protože, když si přečtete mé předešlé články, musíte dojít k závěru, že právě já byla jejich velkým odpůrcem a doposavad jsem. Ani jsem neměla v úmyslu zastávat se úředníků EU a jejich výhod. Spíš mě mrzí, že když už jsme si odhlasovali členství a musíme za to platit, proč naši líní a vyčůraní úředníci nedělají nic pro to, aby prostředky, které nám byly přiděleny, správně rozdělili, nečachrovali s nimi, nedávali je svým známým firmám a tím se dopouštěli nekalé soutěže a potom nám byly tyto peníze odebrány úplně. A tím se nedostalo na správné věci, které skutečně pomohou. A nemusí to být stará chalupa, ale třeba opravená, dostavěná silnice, kde si řidiči nehuntují auta, pomoc skutečně slabým regionům a další.

0 0
možnosti
JH

Ještě jsem nezačal číst a podle fotografie jsem si tipnul: Komunistka. Nemohu zapřít mírné potěšení, že jsem se trefil. Dotace, dotace, dotace, A kdepak ty peníze na ty dotace vznikají? Buď je někomu legálně ukradli nebo natiskli. Obojí je špatně. Do hlav obyčejných lidí je vtloukáno, že bereme víc než dáváme. Není to pravda i kdybychom "vyčerpali" všechno a byli na prvním místě, nedostaneme zpět to co jsme odeslali. Byrokratická režie je velmi vysoká, začíná u našich úředníků, kteří organisují platby do EU, pokračuje v Bruselu nebo Štrasburku, kde rozhodují kdo a na co jakési dotace dostane a končí opět u našich úředníků a jejich poradců, kteří mají jejich čerpání na starosti. Všichni berou velmi solidní platy, ani si netroufám odhadnout kolik a je jich mnoho. Toto je ideální stav, pokud by cestou nikdo nic nerozkradl. Kde je příležitost je i zloděj, věděli již naši předkové. EU navíc využívá zmíněných dotací k vydírání, pokud neuděláte toto nebo tamto, pozastavíme dotace. Každý rozumný člověk by se zamyslel a dospěl k závěru, že vyhazování peněz na obživu byrokratů, kteří nedělají nic užitečného je luxus, který si daňový poplatník nemůže dovolit a navrhl by okamžité zrušení celého dotačního systému. My vám nebudeme nic platit a nic po vás nechceme. To by byla zpráva, která potěší a jistě nejen mne.

0 0
možnosti
Foto

EU dotace na potřebné nedá, dá peníze třeba na výstavbu repliky historické vesnice s roubenými domy, nebo peníze na repliku roubeného domu za sedm milionů, pro který není využití.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
Toulám se po cestách života už víc než půl století. Byla jsem vším možným a skončila jako důchodkyně.

Seznam rubrik