Pojďte se mnou zaparkovat v Brně! :-0

Občas si do Brna zajedu na výlet a jestliže řeknu, že za zábavou, tak nebudu tentokrát daleko od pravdy. Ba naopak! Fakt jsem si to užila, hotové, nebo lépe hororové žůžo! ( Zajímavá fotka uvnitř).

Na to, že se poslední dobou v Brně nemohu spolehnout na navigaci, ač je pravdou, že mě to zatím nezavlálo do protisměru, tak automaticky počítám s tím, že na cestě, která má trvat 10 minut strávím minimálně 3x víc. Sranda je, že tím, jak jezdím neustále dokola, tak si už si ty cesty začínám dokonce pamatovat. Možná, že by si ty cesty už pamatoval i člověk s tím kamarádem, co mu stále schovává věci po bytě – tedy s Alzheimerem.

Já mám tedy pouze blbou paměť, ale trénuji pilně. K tomu notnou dávku trpělivosti a chuť nevzdávat se, i když jedete po šesté kolem stejného sloupu a psího hovínka.

Povídám tu o Modré Zóně! Nebo lépe o Modrém „urgentním kódu“?

Ač někdo zpívá, že modrá je dobrá, tak v tomto případě myslím, že je totálně vedle. Mým cílem bylo zajet si do obchodu s korálky – jak jednoduché. Z centra by to bylo chůzí asi 10 minut. Řekla jsem si, že to dám i autem, když jsem nevěděla, co s ním. Zaparkovat v Brně mi přišlo o trochu méně obtížné než v Praze. Houby! Brno Prahu prostě švihlo!

Ač někteří s v Brně s parkingem neřeší hlavu – viz moje foto níže, tak já už měla mozky dva.

 Foto

Parkování v Brně.

 

Drandím cestu dlouhou a vidím v dáli Korálkový obchod. V očích mi proběhly kuličky, jako strýci Skrblíkovi, dolary. Parkovat – neparkovat, toť otázka. Vedle šaliny mi to nepřišlo zdravé a tak si říkám, že to parknu za rohem – modrá čára. Netuše, co to znamená, jsem si řekla, že to může být potenciální problém a zkusím to za rohem – modrá čára. Zkusím třetí roh – modrá čára. Já blbá jsem to projela ještě 4x. Kupodivu tu čáru nikdo nevymazal…

Navečer jsem brnkla do obchodu, co s tou čárou mám dělat. Nejistě mi paní odvětila, že tam zřejmě bude parkomat. No nevím…zkusím to zítra. Zítra „byla sobota!“. Pojedu na jistotu, nažhavila jsem WIFInu a ejhle. Informační stránky o tom modrém nesmyslu! Snažím se v nich najít řešení, je tam řešeno starousedlíky, pro podnikatele atd. Bohužel pro ty, co přijedou z „venku“ tam nebylo nic. Nedejbože, že jste turisti z jiné země, anglicky ani slovo. Juknu na informační linku – pondělí až pátek.

Bez korálků, ale se znechuceným ksichtem se snažím prokličkovat mezi cyklistou v 6 směrném provozu na křižovatce před mostem. Počkal si na všechny červené a šup do protisměru opačných třech pruhů.

Naštěstí jsem měla čas zrelaxovat v obchodu s taškami ve Futuru. Koupila jsem si baťoh s lebkou a třásněmi. Paní prodavačka byla milá a chápavá. Chtěla jsem následně udělat radost alespoň svému psovi tím, že mu koupím plyšáka v obchodu pro zvířata. Cena 400,- CZK mě po ceně za baťoh za stejnou cenu, odradila natolik, že ani ten pes nedostal nic.

Tak zase jednou v Brně, v modré zóně, hned za šalinou :-)

Díky.

Autor: Miroslava Stillerova | úterý 26.2.2019 18:47 | karma článku: 24,35 | přečteno: 1266x