Cukrovka a dioptrie

Běžná lékařská kontrola s neběžným výsledkem. Takto bych nazvala výsledky mého posledního krevního testu. Klasicky jsem čekala tučná játra, ale lékař se zasekl u hladiny cukru. Jejda, novinka....

Krom těch jater, ta ovšem nezklamala. Je fakt, že cukr je ve výsledcích na dokumentu před játry a v tom šoku na ně už prostě nedošlo.

Diabetes 2. typu. Teď si připadám jako člověk-vegan, první, co slyšíte, když jej potkáte, tak to, že je vegan. Dobrý den, jsem Zdeněk a jsem vegan. Odteď mohu říkat, dobrý den, jsem Mirka a mám Diabetes 2. Nebo možná i lépe, dobrý den, jsem cukrovka druhá.

Za pár týdnů se mi zhoršil zrak. Tedy zrak je stejný, ale ruce se mi zkrátily. Nicméně Google mi řekl, že zhoršení zraku je jeden z příznaků Diabetu. Žiji v Rakousku. Pokud chcete k odbornému lékaři, v mém případě k očnímu, tak to ale trvá stejně jako v Čechách. První termín v říjnu. Nosím čočky, se kterými vidím výborně do dálky, ale nepřečtu noviny, anebo přečtu noviny, ale zároveň nesmím řídit.

Našla jsem lékařku, která nepracuje na kasu, ale kasírovat umí výborně. Paní recepční byla do telefonu děsně milá, dala mi termín za týden a pak něžně doplnila. Připravte si 160,- Euro (cca 4.000,- CZK). Řekla jsem si, holka zítra musíš jet na masáž, kosmetiku a manikúru, a zároveň si přečíst účtenky. A tak jsem ještě více, s ohledem na ty finance, rozněžněžněji, souhlasila, neboť termíny zkrátka nepočkají.

V čekárně jsem nečekala, nikdo tam nebyl. Vyplnila jsem dotazníček o mých nemocech a lécích, co nemají s očima nic společného, a v očekávání vygooglovaného výsledku jsem zvýraznila DIABETES 2!

Paní doktorka byla jasný odborník. Řekla mi ať nosím i nadále čočky a že mi předepíše brýle na čtení. Vysloužila jsem si k 5 dioptriím na dálku, dalších 1,5 dioptrie na blízko…6,5 dioptrie, to je síla??!! Pořád jsem chtěla ukázat své Google znalosti a povídám: to je určitě ten Diabetes, že? Paní doktorka mi odpověděla, ne ne, to je stáří…za pár „diabetických“ týdnů jsem zestárla o pár  let.

A je to tady, jsem prostě stará. Stará…vdaná, bezdětná, bez práce a STARÁ. V 45 letech se mohu jít zahrabat. Zaplať pánbůh, žiji v rodině, které je průměrně 75,5 let. Já jsem nejmladší. Raději se teď objednám k internistovi, snad mi ty dioptrie sníží….

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslava Stillerova | pondělí 3.7.2023 10:56 | karma článku: 9,13 | přečteno: 204x