- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
...hold to nebyly kolty, ale kalhotky. Připomnělo mi to návštěvu jedné recepce na českém velvyslanectví, kde stála paní ve frontě na řízečky FFF („Frisch from Friteuse“ - vysvětlivky jsou na konci článku) ) a říkám si, že má zvláštní outfit – Františka by byla určitě rychleji zorientovaná, ale kdepak se na ní hrabu, paní měla prostě samo-držící punčochy, pevně držící pod koleny, včetně krajkových okrajů. Sice ještě držely, ale i ty kolty by visely výše…
Nu což, stane se. Šla jsem na krabičkový BIO obídek do parku, bojící se různých odpadů ze „živých - BIO“ zdrojů, s nějakou tou BIO pomazánkou, bohužel s ne-bio rohlíkem. Ale jak sehnat BIO rohlík? Asi zaseji BIO semínko, kápne na něj dešťová BIO voda, padne BIO bobek od BIO zvířat a useče ho BIO sklízecí mlátička s BIO řidičem, do BIO kontejneru a pak se asi nějak BIO rozdrtí, smíchá se nějakým BIO vejcem, nebo bez BIO vejce, nějakou BIO solí, s BIO kvasnicemi a upeče v BIO troubě…tedy už se cítím BIO i s botami .-)
Vůbec BIO vejce je celkem šlágr! Takže si představte BIO slepici z BIO vejce. Snad bylo ošetřeno BIO spermatem…pokud tedy čekáte BIO kuře. Jinak stačí ta slepice. V profi odchovu (prosí omluvte případné technické nedokonalosti) ta „obyčejná“ slepice baští krmivo obsahující vše, co zvíře potřebuje + vitamíny atd. Má sice omezený prostor, ale s prominutím, omezená slepice to při dnešních omezených podmínkách celkem omezeně, ale dobře snáší. Hold neběhá k sousedům (nejsou BIO). Joooo, má světle žlutý žloutek! A voo toom to de!
Tak dále…pocházím z menšího městečka, měli jsme vždy vlastní slepice. Všichni projektoví manažeři POZOR! Projektový cyklus, byl zároveň celkem slušný algoritmus – pro BIO lidi hned vysvětlím.
Koupili jsme nosnice. Sypali zrní, pustili do pole na pastvu, každý večer je chytali a strkali do kurníku, aby se to naučili, zavřeli kurník. Ráno před odchodem do práce otevřít kurník, nasypat zrní…a tím pohádka končí…
Realita: nějakou dobu trvá, než začnou nosit – vejce…krom trochu zrní, jim dáváte veškeré zbytky z kuchyně. A nejen Vaší – i sousedů. Náš taťulda si jednou spletl namočenou nádobu od zbytků s čistícím prostředkem, s namočeným chlebem. Hodili jsme na to kurz, zda přežijí – Tipsport by zíral. Ale přežily. K tomu zobou venku, co je napadne, pokud na to tedy nezhebnou. Technicky vzato, se na smítko obaluje materiál resp.–se tvoří žloutek a páč je toho tam víc než dost, tak je žlutý, jak zákon káže. Mezi námi sežerou i plesnivé zbytky čehokoliv.
Doplním kurz slepičího přežití. Cca do půl roku slepice vyrostou na to, aby začaly snášet – vejce. Začne podzim – ejhle první vejce! Oslavaaaa! Aby mohlo být BIO vejce na BIO vzduchu na BIO poli, bohužel se stalo, že nám je sežraly BIO káňata, BIO kuny a další BIO lovci většinu slepic! Btw, aby slepice snášely v zimě, musíte je mít v teple, čili vytápět kurník – BIO palivem. A k tomu jsme je měli před těmi BIO predátory zřejmě osobně BIO hlídat! A na jaře začíná opět stejný BIO projekt! Jedna věc je na tom dobrá – nemusíte dělat přijímací řízení. Jednou jsem četla inzerát přijímají řízení na pozici „první trubky“ do české filharmonie. Ale ani Rakousko není v pozadí. Pozice „Senior product manager HIV“, také nebude k zahození. Ale u BIO nosnic jde hlavně o to….., aby to nebyl BIO KOHOUT! :-)
Vysvětlivky:
(„Frisch from Friteuse“) = čerstvé z fritézy, čili zbašti co chceš, hlavně ať je Ti po tom zle.
Outfit – vohoz.
BIO - cokoliv je obsaženo ve Vaší fantazii. Např. BIO bobek – exkrement – posere Vás holub před vchodem do obchodu na Andělu. (Vlastní zkušenost)
Profi – to co děláte normálně, ale jste za to placeni.
A voo toom to de! – o to jde.
Projektoví manažeři – kdejaká osoba dělající cokoliv.
Algoritmus – způsob, jak udělat něco, co normálně udělat nejde.
Źloutek – část vejce.
Predátor – někdo kdo sežere Vás, a ne Vy jeho. Pokud nejste Terminátor.
Přijímací řízení – raději se neptejte…..
Bonus: Index pera. Poměr délky polokruhu, kdy je pero v klasické pozici a délky pera v napnutém stavu...jen nám na UNI neřekli k čemu je to dobré vědět...i když.??
Další články autora |