Bylo nebylo jedno BIO !!!

A nebylo jenom jednou...všude okolo. Tak si dneska ťapu ťapu do školičky, mám kalhoty šikmého stylu u pasu, zavazují se jako stará dobrá zavinovací sukně. Najednou si uvědomím, že se cítím jako kovboj, co má kolty proklatě nízko….

...hold to nebyly kolty, ale kalhotky. Připomnělo mi to návštěvu jedné recepce na českém velvyslanectví, kde stála paní ve frontě na řízečky FFF („Frisch from Friteuse“ - vysvětlivky jsou na konci článku) ) a říkám si, že má zvláštní outfit – Františka by byla určitě rychleji zorientovaná, ale  kdepak se na ní hrabu, paní měla prostě samo-držící punčochy, pevně držící pod koleny, včetně krajkových okrajů. Sice ještě držely, ale i ty kolty by visely výše…

Nu což, stane se. Šla jsem na krabičkový BIO obídek do parku, bojící se různých odpadů ze „živých - BIO“ zdrojů, s nějakou tou BIO pomazánkou, bohužel s ne-bio rohlíkem. Ale jak sehnat BIO rohlík? Asi zaseji BIO semínko, kápne na něj dešťová BIO voda, padne BIO bobek od BIO zvířat a useče ho BIO sklízecí mlátička s BIO řidičem, do BIO kontejneru a pak se asi nějak BIO rozdrtí, smíchá se nějakým BIO vejcem, nebo bez BIO vejce, nějakou BIO solí, s BIO kvasnicemi a upeče v BIO troubě…tedy už se cítím BIO i s botami .-)

Vůbec BIO vejce je celkem šlágr! Takže si představte BIO slepici z BIO vejce. Snad bylo ošetřeno BIO spermatem…pokud tedy čekáte BIO kuře. Jinak stačí ta slepice. V profi odchovu (prosí omluvte případné technické nedokonalosti) ta „obyčejná“ slepice baští krmivo obsahující vše, co zvíře potřebuje + vitamíny atd. Má sice omezený prostor, ale s prominutím, omezená slepice to při dnešních omezených podmínkách celkem omezeně, ale dobře snáší. Hold neběhá k sousedům (nejsou BIO). Joooo, má světle žlutý žloutek! A voo toom to de! 

Tak dále…pocházím z menšího městečka, měli jsme vždy vlastní slepice. Všichni projektoví manažeři POZOR! Projektový cyklus, byl zároveň celkem slušný algoritmus – pro BIO lidi hned vysvětlím.

Koupili jsme nosnice. Sypali zrní, pustili do pole na pastvu, každý večer je chytali a strkali do kurníku, aby se to naučili, zavřeli kurník. Ráno před odchodem do práce otevřít kurník, nasypat zrní…a tím pohádka končí…

Realita: nějakou dobu trvá, než začnou nosit – vejce…krom trochu zrní, jim dáváte veškeré zbytky z kuchyně. A nejen Vaší – i sousedů. Náš taťulda si jednou spletl namočenou nádobu od zbytků s čistícím prostředkem, s namočeným chlebem. Hodili jsme na to kurz, zda přežijí – Tipsport by zíral. Ale přežily. K tomu zobou venku, co je napadne, pokud na to tedy nezhebnou. Technicky vzato, se na smítko obaluje materiál resp.–se tvoří žloutek a páč je toho tam víc než dost, tak je žlutý, jak zákon káže. Mezi námi sežerou i plesnivé zbytky čehokoliv.

Doplním kurz slepičího přežití. Cca do půl roku slepice vyrostou na to, aby začaly snášet – vejce. Začne podzim – ejhle první vejce! Oslavaaaa! Aby mohlo být BIO vejce na BIO vzduchu na BIO poli, bohužel se stalo, že nám je sežraly BIO káňata, BIO kuny a další BIO lovci  většinu slepic!  Btw, aby slepice snášely v zimě, musíte je mít v teple, čili vytápět kurník – BIO palivem. A k tomu jsme je měli před těmi BIO predátory zřejmě osobně BIO hlídat! A na jaře začíná opět stejný BIO projekt! Jedna věc je na tom dobrá – nemusíte dělat přijímací řízení. Jednou jsem četla inzerát přijímají řízení na pozici „první trubky“ do české filharmonie. Ale ani Rakousko není v pozadí. Pozice „Senior product manager HIV“, také nebude k zahození. Ale u BIO nosnic jde hlavně o to….., aby to nebyl BIO KOHOUT! :-)

Vysvětlivky:

(„Frisch from Friteuse“) = čerstvé z fritézy, čili zbašti co chceš, hlavně ať je Ti po tom zle.

Outfit – vohoz.

BIO - cokoliv je obsaženo ve Vaší fantazii. Např. BIO bobek – exkrement – posere Vás holub před vchodem do obchodu na Andělu. (Vlastní zkušenost)

Profi – to co děláte normálně, ale jste za to placeni.

A voo toom to de! – o to jde.

Projektoví manažeři – kdejaká osoba dělající cokoliv.

Algoritmus – způsob, jak udělat něco, co normálně udělat nejde.

Źloutek – část vejce.

Predátor – někdo kdo sežere Vás, a ne Vy jeho. Pokud nejste Terminátor.

Přijímací řízení – raději se neptejte…..

Bonus: Index pera. Poměr délky polokruhu, kdy je pero v klasické pozici a délky pera v napnutém stavu...jen nám na UNI neřekli k čemu je to dobré vědět...i když.??

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslava Stillerova | středa 30.5.2018 18:45 | karma článku: 32,24 | přečteno: 1807x