Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

korzár

20. 7. 2011 14:33
Platí třetí možnost, jsou napojení...

8-o[>-]

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

19. 7. 2011 20:34
Máte pravdu

jen úplné .... snílky mohlo napadnout dát společnou měnu Německu a Itálii. :-(

0 0
možnosti

kiv

19. 7. 2011 18:52
Ono to dopadne naopak

Eura se vzdají ti nejbohatší, tedy v první řadě Německo.:-)

Státy co dosud nemají euro,  pevně navážou své měny na tuto novou marku .. Euro po opuštění Německem, a možná F , NL ,S začne samozřejmě ihned prudce devalvovat až se usadí na nějaké nové rovnovážné hodnotě..

Ale to bude mít blahodárný účinek na devalvaci celého toho x-bilionového dluhu všech zemí eurozony včetně toho Německa. Jediné co pro D bude obrovskou hrozbou a to silná marka z hlediska exportu. Otázka co je větší zlo. Jinak ani na vteřinu nepochybujte, že v Bundes Bance nemají detailní plán návratu k marce sepsaný minutu po minutě ... Stačí jedno uzavřené  noční jednání Bundestagu a ráno bude Alles in Ordung  ...;-D

0 0
možnosti

Rodnok

19. 7. 2011 20:47
Re: Ono to dopadne naopak

vy furt nechápete, jak ohromně na tom euru Německo vydělává. Marka by měla momentálně příliš vysokou hodnotu a podvazovala by jim export, který teď s eurem jede jako nikdy. I pro export v rámci eurozóny je pro Němce výhodné euro, jsou nejkonkurenceschopnější ekonomikou, takže těží z výhod jednotné měny.

Stačí se podívat na hospodáský růst nebo čísla nezaměstnanosti v zemích PIIGS a v Německu a je jasné, kdo na euru tratí a kdo získává. Německá nez. je nejnižší za posledních 20 let minimálně...

Takže je skutečně dost možné, že to skončí vyhlášením vlastních měn v PIIGS zemích. Ořezaná eurozóna se i lépe domluví na pravidlech přísnějšího hospodaření.

Akorát s dluhy euro nemá moc společného, takže v tom Jihoevropanům jeho opuštění vůbec nepomůže... Naopak s devalvující měnou vyletí úrokové sazby, za které vydávají dluhopisy, ještě mnohem výše a zachraňovat je už nikdo nebude.

0 0
možnosti

Karl Novak

19. 7. 2011 18:34
Ano, vyměnit politiky !

V příštích volbách nevolit žádnou parlamentní stranu !

Již na podzim 2012 můžeme dosáhnout změnu !!

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

19. 7. 2011 20:25
Re: Ano, vyměnit politiky !

A kdo se dostane k moci? Někdo jako Véčkaři nebo TOP09. To je snad skoro jedno. :-/

0 0
možnosti

Antonín, topič

19. 7. 2011 17:06
Mno,

jenže to předpokládá, že

a) evropskou politiku skutečně dělají ti viditelní politici

b) Italové si nestačili zvyknout, že nyní devalvují celou EMU, tudíž jejich devalvační chování odnášejí i ostatní - a nezvolí si v příštím kole stejné politiky (což, vzhledem k Berlusconiho kariéře, je více, než jisté).

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,04
  • Průměrná čtenost 1331x
Jsem věřící křestan. Mám rád lidi a chtěl bych se stát trpělivým a laskavým člověkem - bohužel mi k tomu ještě hodně chybí.

Seznam rubrik