Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IPIP

Ignác Pospíšil

24. 4. 2010 2:17
Je tu ještě jedna věc...

Do potápějící se lodě teče voda. Když Vás nějaký silnější proud vtáhne, je to taky konec.

0 0
možnosti
TM

incomming_message

24. 4. 2010 0:39
Jste brouk Pytlík, typický průda důchodce

otravující své okolí svými rádobymoudrostmi. Voda není vzduch a tudíž i pomalu pohybující se resp. potápějící se těleso v ní způsobí poměrně silné proudění, které může plavce stáhnout na dostatečnou dobu a do poměrně velké hloubky, aby se utopil i ve vestě. Připočtěte k tomu vzduchové bubliny z právě potopené lodi a malér je hotový. Instrukce pro trosečníky plavat co nejdál od potápějící se lodi je výsledek zkušeností přeživších z mnoha potopených lodí a rozhodně není výmyslem nějakých suchozemských krys.

0 0
možnosti
N

Novotnak

24. 4. 2010 0:14
S těmi bublinami souhlasím,

je to i jedna z teorií o mizení lodí v "Bermudském trojůhelníku" unikání plynu z podloží... Na druhou stranu, když klesá předmět o rozměrech největšího zámořského parníku. Tak i kdyby v konečné fázi nad hladninou klesal rychlostí jenom metr za sekundu (3,6 Km/hodině - rychlejší chůze) , tak se nad ním za jednu sekundu vytvoří prostor odhadem 200 kubickým metrů "prázdného místa" které se musí každou sekundu zaplnit vodou.... Vír jaký vídáme v umyvadle rozhodně nepředpokládám, ale proudění vody za lodí bude hodně silné. Pak je otázkou jestli se jedná více o obtékání lodi díky jejímu tvaru k tomu uzpůsobenému, nebo přitékání vody ze stran. Tak jako tak se za zádí lodě víry nutně tvořit musí, ale jiného tvaru, než v tom umyvadle. Tyto víry budou mít osy otáčení rovnoběžné s křivkami lodi budou předměty stahovat do středu a dolů, ale předpokládám, že nebudou mít samy o sobě takovou sílu, aby stáhly člověka s vestou pod vodu. Ale jinak máte odemě karmu za bublinky, ty hrají hlavní roli. :-)

0 0
možnosti
RR

rezjir

23. 4. 2010 18:16
pane trosečníku

Zkuste hodit do vody velký kámen mezi plovoucí dřívka. V místě dopadu kámen vodu vytlačí, a jakmile se kámen ocitne pod sníženou hladinou, tak vzníklou prohlubeň zaplní voda. A ta pohybující se masa vody dovnitř té prohlubně dřívka pošoupne pod hladinu. Dřívka vyskočí zpět, člověk nikoliv. A to je ten vír.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,04
  • Průměrná čtenost 1329x
Jsem věřící křestan. Mám rád lidi a chtěl bych se stát trpělivým a laskavým člověkem - bohužel mi k tomu ještě hodně chybí.

Seznam rubrik