Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J85i24r71i 48D27v59o63r49a29k

24. 5. 2021 12:05

Presne to tak je... Dokazu se s provozem v CR napasovat, ale pri navratu si vetsinou rikam... "zaplatpanbu". Co jsem zazil v CR, vetsinou ve meste, je hruza. Samozrejme je to vetsinou v pohode, ale tech par vyjimek se nezapomina ;-O

0 0
možnosti
ŠK

Něco jsem ve Švajcu najezdil a je velký rozdíl v přístupu k řízení mezi švýcarským a českým řidičem. Já mám takový dojem, že český šofér vyjíždí na silnici jako britský letec za německých náletů na Londýn, jako do boje. Skoro se vším souhlasím, ale ta zbytečná zdvořilost na té křižovatce k ničemu dobrému nevede. Jednak jste ztratili čas, druhák jsou přesně stanovená pravidla tak proč se toho ne držet. Z toho, že si budeme na silnicích určovat vlastní pravidla nic dobrého nevzejde. To mi říká moje řidičská zkušenost.

1 0
možnosti
RP

Můj muž je občas taky takový gentleman že dá přednost druhému i když ji on nemá a já mu u toho jen nadávám, že na to jednou doplatí;-)..

0 0
možnosti
RP

Máte pravdu, ve Švýcarsku je na silnici pohoda a cítíte se bezpečně, přejedete hranice v SRN tak tam díky neomezené rychlosti na dálnici a dost častým zácpám kolem měst přeci jen musíte rychle reagovat. Přejedete naše hranice a tu pocit bezpečí konči díky nedodržování pravidel některými řidiči. A my jsme rádi když po pár set km po našich dálnicích zaparkujete auto doma v garáži v pořádku;-).

2 0
možnosti
JF
Foto

Mám podobné zážitky z malého městečka u Dortmundu. Řidiči pohoda, před přechodem stavěli snad automaticky, na ulici mě zdravily i starší babky jejich čus a v obchodě, když jsem si neuměl vybrat mikinu a prodavačka viděla, že tam jsem s místním, dala mi jich pět do tašky, ať se doma v klidu rozmyslím. Tak jsem si vybral hned dvě. Pak dlouhý výlet okreskami k jezeru, tam neuvěřitelné množství motorkářů a na obrovské terase restaurace jsme s nimi seděli do večera.

0 0
možnosti
VH

Mluvíte mi z duše, karma. Musím se usmívat, když vidím u nás ty SUV, kteří jsou jako na startu formule 1 a cpou se na poslední chvíli před vás...a o ohleduplnosti k cyklistům ani nemluvě. !

2 0
možnosti
PK

Asi před 20 lety jsem byl na návštěvě nedaleko Curychu (Bonstetten) a zastavil před středně velkým domem na parkovišti. Parkoviště náleželo k onomu domu kde jsem pobyl několik dní. Místa nebyla nějak viditelně označena. Cca za hodinu přijel mladý Švýcar a myslel jsem že se zblázní, že se nějaký Ostman postavil údajně na jeho místo. Nepříjemný zážitek, bylo to sice na vesnici, ale u velkého, no středně velkého města, kde ta pohoda podle Vás není taková.

0 0
možnosti
VV

Je nepsanym zakonem, ze parkoviste pred domy jsou vyhrazena najemnikum techto domu. A nejen ve Svycarsku.

0 0
možnosti
JV

J51i22r37i 61V33r42a35b23e98c

22. 5. 2021 18:12

No to verim, ze se v takove zemi zije dobre. Ma to ale pro ne nevyhodu, ze se jim tam cely svet cpe.

0 0
možnosti
JM

J10a92n 24M80a71r55e24k

22. 5. 2021 17:54

Jene, vidím, že tady v Kanadě jsou lidé i na ulicích a silnicívh víc uspěchaní. Kanada je svým přístupem k životu něco mezi USA a Evropou. Jinak jsou řidiči tady velice slušní. A sice proto, domnívám se, že při tom hrozném provozu každý vždy udělá nějakou blbost. Stalo se mi, že jsem vyjížděl z našehopodzemního parkovisště. Jel jsej k doktorovi. Málem jsem vrazil z boku do auta jedné stařenky. Ona pokračovala dál a já pokračoval k doktorovi. Kupodivu ona jela stále tím směrem, jako já. Bylo jí to podezřelé, že jí sleduji. Bylo vidět, že panikuje. Ona ale jela k témuž doktorovi jako já!! Zaparkoval jsem za ní a jdu se omluvit. Stařence se očividně ulevilo. A řekla mi: "Víte pane, měla jsem z vás strach, ale vidím, že jsme měli stejnou cestu. A tam u toho podzemního parkoviště, to nás uchránil sám Paán ježíš." Odpověděl jsem: "Amen". pak jsme se rozešli.

0 0
možnosti
VV

V dobe kdy jeste auta nemela zadne kamery ani ultrazvukove senzory jsme v podzemnich garazich soucasne couvali z parkoviste Aldi v berg am Leim.

Trochu jsme do sebe tukli. Zjistil ze skoda neni zadna, tak jsme se s usmevem rozloucili.

Stat se to v Praze, jiste by padala slova o skotu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,04
  • Průměrná čtenost 1331x
Jsem věřící křestan. Mám rád lidi a chtěl bych se stát trpělivým a laskavým člověkem - bohužel mi k tomu ještě hodně chybí.

Seznam rubrik