Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Forrrest

6. 7. 2010 23:11
K těm "důkazům"

"Proč se staráme o slabší jedince?" - Nejvýhodnější evoluční strategií je "něco za něco". Dobře víme, že jednou budeme staří, můžeme být nemocní, slabí... a tak se o tyto jedince staráme (a čekáme, že o nás taky jednou bude postaráno). Ale v podstatě to ani nemusí být takto vědomé - evolučně výhodné chování je zabudováno v genech, samo o sobě nás činí šťastnými (aniž bychom nad tím potřebovali uvažovat).  "Ona ta evoluční teorie vůbec není dokázaná." - Z které planety autor přilétl? http://polach.blog.idnes.cz/c/40861/Myty-okolo-vzniku-zivota-a-evolucni-teorie.html  "Existuje i dnes celá řada špičkových vědců, kteří pokorně věří ve Stvořitele" - Je jich naprosté minimum. Rozum vede k odmítání slepé víry (nepodložené důkazy).  "Ježíš na sebe před Bohem vzal odpovědnost za hříchy všech nás." - Nemorální hloupost. Každý je odpovědný sám za sebe. Žádné primitivní obětování zvířat ani lidí na tom nic nezmění.

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

2. 7. 2010 22:51
Milý Honzo,

ta Církev, kterou tak ostentativně pohrdáš, byla založena Pánem Ježíšem a vytrvá až do Jeho druhého příchodu - protože On nám to slíbil. A znáš to - kdo uvede v pohoršení jednoho z těchto maličkých...

0 0
možnosti
JS

Jenda41

3. 7. 2010 8:29
Re: Milý Honzo,

"Ostentativní pohrdání" jsou silná slova a jaksi nechápu, kde je v mém blogu jedna věta nebo jedno slovo, které by vyjadřovalo pohrdání jakoukoliv církví. Natož ostentativní. Kromě toho si strašně nerad nechávám tykat od lidí, kteří se nepodepíší jménem.

0 0
možnosti
I

ivko12

2. 7. 2010 20:15
A opet!

Hleda se buh zivy, nebo mrtvy. Kdo s nim naposledy mluvil, kdo jej naposledy videl. Proc neni tam kde je potreba? O cem se  to tady bavite? Jsem ateista verici v ducha cloveka, materialisticky podlozenym. A tvrdim ze kazdi clovek je buh! pomoz si clovece i buh ti pomuze. Pokud si neco neudelam panove i ten nahore mi tak akorat na... JA co si neudelam, to nemam.Ja jsem ten buh, ktery mi pomaha. Verim sobe. A jeste ma pritelkyne veri boha. Vecer, kdyz provadime vedecky prunik cernou dirou, vzdy vziva boha. Bohuzel se nikdy neobjevil. :-)

0 0
možnosti
KV

_-1-_

2. 7. 2010 19:25
Nesouhlasím ...... prakticky ve všem s Vámi nesouhlasím

To je vše, co bych k tomu chtěl říci.

........ Přeji Vám hezký den.

0 0
možnosti
AK

Alka.24

2. 7. 2010 16:34
Ano,

Ježíš jeV

0 0
možnosti
I

ivko12

2. 7. 2010 20:33
Re: Ano,

Domluvte mi prosim schuzku! Mam toho tolik k diskusi.Prosim!:-)

0 0
možnosti
VV

Bílý rytíř

2. 7. 2010 16:22
Vaše příspěvky se točí kolem Boha.

Dobře. Vysvětlete mi, proč vy křesťané, zpět, věřící, máte potřebu o své víře neustále někoho přesvědčovat? A dále - Ježíš(dejme tomu) učil žít v pokoře a milovat bližního svého. Váš nejvyšší šéf na zemi ale žije v neuvěřitelném přepychu. Bohatství svatého státu Vatikánu je nezměrné a církevní hodnostáři ho štědře využívají. Když se podíváme do historie, tak svou víru jste šířili ohněm a mečem (křižácké války, inkvizice). A současný boj proti terorismu? Je to boj mezi křesťany a muslimy. Sečteno a podtrženo - náboženství má na svědomí více zla než dobra. Za vírou je více mrtvých než po morových ranách středověku, po komunismu, fašismu a studené válce dohromady.

 

0 0
možnosti
JS

Jenda41

2. 7. 2010 19:05
Re: Vaše příspěvky se točí kolem Boha.

Dobrý večer, děkuji za příspěvek. Pokusím se odpovědět. K tomu přesvědčování: Víru samozřejmě nelze nikomu vnutit, to by bylo to nejhorší, co by se v tomto směru mohlo dělat. Ale poznal jsem, co víra dává, věřím, že je věčný život - věčně bud v radosti nebo v odsouzení. Proto bych chtěl, aby se každý mohl sám odpovědně rozhodnout - a většina lidí - myslím - o víře vlastně ani nic pořádně neví. Snad to nezní pyšně, když napíšu, že mi nevěřících je velmi líto. Co se týže papeže, není to můj šéf. Když jsem byl ve Vatikánu a viděl to obrovské bohatství, hluboce jsem se styděl a byl bych rád, kdyby tato církev svoje poklady rozdala chudým. Rovněž inkvisice byla něco hrozného, kladu si otázku, zda katolická církev má z tohoto důvodu vlastně ještě právo na existenci. O křižáckých válkách toho osobně moc nevím, ale asi o tom platí to, co o inkvisici. Tato církev se stala obrosvskou organisací, kde jde především o bohatství a moc. Proto tolik zla. Ale s vírou to nemá nic společného.

0 0
možnosti
LS(

Lobo se (z)vrací

2. 7. 2010 15:47
No jasně.

A bůh vypadá jako děda s bílým vousem co sedí na obláčku. Připadá vám to moc primitivní a zjednodušený? Tak přesně takhle vy alelůjáci vidíte evoluciRv

0 0
možnosti

jarinka

2. 7. 2010 15:26
...

Něco někde bude, ale proč si máme myslet, že "spravedlivé". Spravedlnost je prázdné slovo, přežívá jen v lidských představách. Kdyby nějaký spravedlivý bůh existoval, nemohl by dopustit, aby, odpusťte, přes vaše krásné "nezávislé" Švýcary jezdily ve čtyřicátých letech bezproblémově transporty lidí poslaných nacisty na smrt.

0 0
možnosti
JS

Jenda41

2. 7. 2010 19:08
Re: ...

nebyly to jen ty vlaky, bylo a je toho špatného mnohem víc. I tady ve Švýcarech, máte pravdu. Ale to přece nedělá Bůh. On nám dal svobodnou vůli - a my jsme mu řekli, aby odešel. Takže odešel a my si ten náš svět spravujeme bez něj. Ale jak se stane něco zlého, hned je vinen Bůh.

0 0
možnosti
PVBAN

papaya v banánu a naopak

2. 7. 2010 14:05
..

Víte, já se snažím, abych obstála sama před sebou :-)) Co na to říká nějaký bůh ... to mě až tak nezajímá :-)

0 0
možnosti
JC

Jarcho

2. 7. 2010 14:03
Co máte pořád proti té evoluci?

Evoluce je přece formou kreace. Bůh stvořil svět a vše v něm evolučně - postupně v řadě kroků. To je přeci už v Genesis napsáno, že to prováděl postupně a ne najednou.

My přece také takhle tvoříme věci. Vezměte si třeba auta: postavte vedle sebe nejstarší modely fy Laurin&Klement a poté Škodovky od nejstarší po nejnovější a uvidíte naprosto jasnou a nezpochybnitelnou evoluci auta. Popírá snad tato evoluce auta existenci člověka jako jeho výrobce a vývojáře? Naopak to dokazuje. Jsme stvořeni k obrazu Božímu a proto postupujeme podobně jako On: evolučně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,04
  • Průměrná čtenost 1329x
Jsem věřící křestan. Mám rád lidi a chtěl bych se stát trpělivým a laskavým člověkem - bohužel mi k tomu ještě hodně chybí.

Seznam rubrik