Letošní velikonoce

Je Velikonoční neděle odpoledne a já zvědavě otevírám komputer. Dívám se na programy televizí – švýcarské, německé, rakouské. Českou nemám, nemohu posoudit. Dost mne šokuje, že ani jedna stanice nenabízí nic specielně velikonočního. Už na Velký pátek to tak bylo. Detektivky, cirkus, sport, nějaká ta soutěž, dojemná story o manželské nevěře pro ty, co si rádi zapláčí - atd. Taková obvyklá večerní směska.

Docela mne to šokovalo. Je mi líto, že většina lidí o Velikonoce jako křestanský svátek nemá zájem, protože křestanství je pro ně dávno překonaná pohádka. Velikonoce, to jsou pro ně svátky jara – pomlázka, vajíčka, čokoládoví zajíci.

Přitom Veliká noc je nejpůvodnější křestanský svátek. Připomínáme si, že Pán Ježíš vstal z mrtvých. Na Velký pátek uložili jeho tělo do hrobu, který byl navíc hlídán ozbrojenou stráží a na velikonoční ráno byl hrob prázdný.

Bajka, řeknou si někteří. Ale kdo se poctivě zabýval záznamy o těchto událostech, nemůže zůstat chladný. Učenci, kteří zkoumali pravost rukopisů, kriminalisté, kteří přezkušovali hodnověrnost svědků, lékaři, kteří přezkoušeli údaje z jejich oboru, všichni se schodují alespon na tom, „že něco mimořádného se muselo stát.“

Já osobně věřím, že Ježíš opravdu vstal z mrtvých. On navíc slíbil, že každému, kdo v něho bude věřit, dá život věčný.

Každý se nějak protloukáme životem, z něčeho máme radost, nad něčím jsme smutní, ale málokdo si uvědomí, jak rychle život uteče a málokdo myslí na to, co bude potom. Já jsem uvěřil v Pána Ježíše už před lety a nikdy jsem toho nelitoval. Vím, že jednou umřu, ale vím že budu žít dál - u Boha, v říši radosti, pokoje a nesmírné lásky. To dává úplně jinou perspektivu, pokoru, pokoj, možnost odpustit. Prostě život už tady na zemi je úplně jiný.

Media o tom mlčí, tak aspon já jsem chtěl napsat pár řádků o tom, co se na Velkou noc stalo a ke cti Pána Ježíše Krista. On opravdu vstal z mrtvých.

Autor: Jan Stifter | neděle 31.3.2013 17:18 | karma článku: 17,49 | přečteno: 554x
  • Další články autora

Jan Stifter

S von Leyen asi až na úplné dno

3.4.2024 v 18:21 | Karma: 36,94

Jan Stifter

Gaza – rozstřílená nemocnice

2.4.2024 v 17:30 | Karma: 35,14

Jan Stifter

Svoboda slova? Ano, ale ...

29.12.2023 v 17:42 | Karma: 18,37

Jan Stifter

Volby a krajané v cizině

13.12.2023 v 16:22 | Karma: 35,46

Jan Stifter

Blog pana Kurase o odbankování

5.8.2023 v 16:17 | Karma: 23,58