Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MORHHO

11. 5. 2010 9:02
Něco z Talmudu

Jen Židé jsou lidé. [Nežidé] jsou zvířata. (Baba Mezia 114a - 114b)

Nejlepší z [nežidů] by měli být zabití. (Babylonský Talmud)

Když je Žid v pokušení dělat zlo, měl by jít do města, kde ho nikdo nepozná a  zlo páchat tam.(Moed Kattan 17a)

Čo Žid obdrží krádeží od cutheana [nežida], může si ponechat. (Sanhedrin 57a)

Židé mohou používat lži (úskoky) na oklamání [nežida]. (Baba Kamma 113a)[>-]

0 0
možnosti

VRK

10. 5. 2010 22:53
Několik .......

Ti, kteří pro ně pracovali jim teď, ale ani nikdy v historii nemohli odpustit jejch vyjímečné nadání a z toho plynoucí bohatství. Když přišla jakákoliv krize, stačilo potom, aby několik fanatiků zařvalo, "Jde se na Židy, ti za všechno můžou" a zfanatizovaný lid se šel mstít. Vyjímečnost, úspěchy a bohatství se neodpouštělo ani v historii a neodpouští se  ani teď.

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

10. 5. 2010 22:57
Re: Několik .......

Průšvih je, že měli často založený úspěch na cizím neštěstí.- někoho ošidit, viz Váš příspěvek níže. Jinak talmud nakazuje ne zrovna hezké zacházení s góji.

0 0
možnosti

VRK

10. 5. 2010 22:46
Několik měsíců jsem žila

mezi ortodoxními Židy. Do té doby jsem nikdy nemohla pochopit důvody, proč jsou už  tisíciletí nenáviděni a nenávist k nim vrcholí v pogromy.  Nejschopnější mezi herci, hudebníky malíři literáty, bankéři, obchodníky, jsou přece  Židé. Bohem vyvolení, nadaní. Většinou bohatí, úspěšní. Mají mnoho dětí, prý se má zrodit mezi Židy nový Mesiáš. Říkaji si, co kdyby vzešel z mých dětí? Děti jsou pro ně požehnáním, ale také prostředkem k rozšíření jejich rodiny a tím také většímu bohatství a moci. Když mezi nimi žijete a pracujete pro ně, cítíte, že Vás mezi sebe nikdy nepřijmou. Oni Vás nikdy neurazí, chovají se k Vám slušně, ale za sobě rovné pokládají jenom Židy. Navíc mají nějakou vnitřní potřebu Vás alespoň trochu ošidit, když mají zaplatit. Vím, že jsou neobyčejně citliví ke starším,  třeba zchudlým Židům, že  se o ně starají, finančně jim pomáhají, ale tak, aby levice něvěděla, že dává pravice, prostě aby je finanční pomocí  neponížili.

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

10. 5. 2010 21:46
Kde se bere ta nenávist?

Důvod hledáte u všech ostatních národů a najít němůžete )nenávist k bohu je hloupost. Tudíž by to chtělo začít hledat na tom správném místě-u židů.

0 0
možnosti

machinist

11. 5. 2010 2:00
Re: Kde se bere ta nenávist?

chytra holka:-)

0 0
možnosti

kaktusak

10. 5. 2010 21:44
Židé přišli do Egypta spolu s okupanty,

s hyksóskými králi, a kolaborovali s nimi. Proto se nelze divit, jak s nimi Egypťané po svém osvobození zacházeli.

0 0
možnosti

SantaKlaun3

10. 5. 2010 21:34
.

Židé nejsou Bohem vyvolený národ. Pokud by to tak bylo, nemohlo by platit rčení, že před Bohem jsou si všichni rovni. Bůh je univerzální kosmické vědomí, žádný personifikovaný dědeček, který chce / nechce / rozhoduje / to se mu líbí, tohle zase ne... Je to čisté vědomí bez emocí a přemýšlení.

Jinak antisemitismus taky nechápu, Židé nikomu neubližují. A že si umí vydělat prachy? No a co? Budiž jim přáno, když jsou šikovní. Hitler se měl raději  zaměřit na jiné elementy, kteří... no radši už mlčím.

0 0
možnosti

Jenda41

10. 5. 2010 21:48
Re: .

Myslím, že Boha si nelze nějak představit. Je mnohem větší a vyšší než my můžeme pochopit. Lze ho poznat jedině tak, jak se sám zjevil ve svém slově, v Bibli. Jinak si ho tvoříme sami a pak to není Bůh, ale pouhá modla.

Proš by nemohl vyvolit nějaký národ? Pokud rozumím Bibli, měli být Židé jeho služebníci a měli s Bohem seznámit i ostatní národy. Měli tedy být i "služebníky" těchto národů. Jenže oni se sami cítili lepší a to byla jenich katastrofa. Ale v dnešní době s nimi Bůh zase začíná jednat.

S těma prachama je to tak, že ve středověku nesměli vlastnit půdu ani se učit řemesla. Bylo jim dovoleno půjčovat peníze, no a protože byli šikovní, dokázali vydělat.

0 0
možnosti

MORHHO

10. 5. 2010 21:27
To je židovský rasismus oděný do víry, velmi jednoduché..

Židovské náboženství je jediné rasistické náboženství na světě.  Nebo existuje ještě nějaké jiná "víra", hlásající vyvolenost  určitého "národa"  a   jeho předurčení vládnout ostatním ?  Kdyby se u nás zacházelo s cikány jen z desetiny tak, jak se zachází v Palestině a židovském státě s původními  s podrobeným původním obyvatelstvem - Palestinci , již by jsme byli několikrát  "humanitárně" vybombardováni.  Jo,  tady  rabíni  létají z celého světa , když se najde pár židovských hrobů při stavbě supermarketu, udělají se  změny projektu za těžké miliony, aby byly zachovány  ....  a v Palestině  Židé  shrnují  celé palestinské hřbitovy  buldozery a prdí na všechny.  Pak se ptejme : kde  se v lidech bere ta nenávist  k Židům ?[>-]

0 0
možnosti

Jenda41

10. 5. 2010 21:41
Re: To je židovský rasismus oděný do víry, velmi jednoduché..

Máte samozřejmě právo na svůj názor, ale zajímalo by mne, odkud své poznatlky berete. Původní obyvatelstvo této země byli Židé. Když se začali vracet, půdu od Arabů právoplatně vykupovali. Byli to Arabové, kdo z náhrobích kamenů na Olivové hoře stavěl veřejné záchodky. Teprve pak se tam usazovali.  Dodnes žije v Israeli arabská menšina a má daleko větší práva než v jakémkoli arabském státě. A takhlůe by se dalo pokračovat. Pěkný večer!

0 0
možnosti

gotzur

10. 5. 2010 21:22
Já jim fandím.

0 0
možnosti

cenzorisko

10. 5. 2010 21:13
nebylo

by lepší se zamyslet nad tím ,zda tuto situaci si nezapříčinili sami Židé?

0 0
možnosti

tomtop

10. 5. 2010 21:21
Re: nebylo

schopnou konkurenci většina davu nerada ...

0 0
možnosti

velky bratr

10. 5. 2010 21:06
Dogma

Zidovska vira ma velmi zasadni vliv na vasi otazku. Podobne jako tomu je u hinduistu, je miseni s jinymi velmi osemetne, takze etnikum ma potrebu vytvaret ghetta a dret se v kontaktu mnohem vic, nez jina, ktera jsou v tomto smeru pohleud na svet pruznejsi.

Tora, ktera vicemene v podtextu resi eugenickou cestu k nadcloveku jako cil celeho zidovskeho byti, je a byla brana velmi vazne, v tom ma mnohem blize ke koranu nez k bibli.

A s tou nenavisti to mate tezke. Uz Masaryk rekl, ze zide ovladaji svetova media (Karel Capek: Hovory s TGM). Pokud to rekl on a nikdo se proti tomu ani neohradil, asi na tom neco bude - ze svetova media ovladaji dohromady vseho vsudy dva lide a jsou tozide? Ano. Mozna je to jen jista reakce na tendenci, jiz sleduje tzv civilizovany svet, ktery vcelku svorne haji nedisputovatelnost jendoho konkretniho historickeho faktu v jedne verzi s hrozbou odneti svobody - to v mych ocich tento fakt proste zpochybnuje. Nebylo to vicekrat podobne, neni to o preprazeni naprahu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,04
  • Průměrná čtenost 1329x
Jsem věřící křestan. Mám rád lidi a chtěl bych se stát trpělivým a laskavým člověkem - bohužel mi k tomu ještě hodně chybí.

Seznam rubrik