Diskuse

Díky, táto

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

11. 5. 2010 17:48
Trochu si vymýšlíte.

Pane, trochu jinak. Někteří komunisté zneužili své moci a vykonali mnoho zla, ale někteří, a nebylo jich málo, zůstali čistí. Stejně tak křesťané - váš otec určitě patřil mezi ty, co plní boží přikázání, ne mezi ty, kteří vedli války.

0 0
možnosti
JS

Jenda41

11. 5. 2010 18:40
Re: Trochu si vymýšlíte.

Pisu, ze jsem nepoznal komunistu, ktery by to nedelal za penize a k tomu stojim. Urcite tam byli takovi, kteri neskodili, ale i ti z toho meli vyhody - treba zamestnani, ktere by jinak nemeli, nebo mnohem vyssi mzdu atd. Ale nejde mi o kumunisty, chtel jsem napsat par radku o mem otci, jehoz pamatky si i dnes nesmirne vazim. Dobry vecer.

0 0
možnosti

oldiess

11. 5. 2010 17:33
Nějak nechápu proč jste psal soudruhům z StB

otcovu charakteristiku. To aby vám to vystěhování nakonec nezatrhli?  A pan otec tady zůstal? A CO  na to říkal, že jste jim o něm psal?

0 0
možnosti
JS

Jenda41

11. 5. 2010 18:37
Re: Nějak nechápu proč jste psal soudruhům z StB

Vystehovaval jsem se legalne, kdyz jsem jako strojni inzenyr delal dva roky metare. Rodice to samozrejme vedeli a souhlasili s tim. Chteli na me (StB) napsat neco o otci, nenapsal jsem skoro nic vic, nez uvadim v blogu. Otec to samozrejme cetl, nez jsem to StB predal. Nemusite se bat, ze bych s nimi byl spolupracoval, musel jsem se vystehovat prave proto, ze jsem to odmitl. Moje materialy byly zniceny, ale pry tam stalo, ze jsem byl "osoba nepratelska". Nevim proc.

0 0
možnosti
N

norayellow

11. 5. 2010 9:11
Ja jsem znala

jednoho pana ktery byl v koncentracnim tabore a pak skutecne idealu komunismu veril. Pro penize to nedelalal, skoncil ve sluzebnim byte- mrnave garsonce, mel starou skodovku tisicovku (jedine auto), stary prumerny nabytek z let padesatych, zadnou chatu. Az do sve smrti si nechtel pripustit ze veril necemu co se neda uskutecnit. Bylo zbytecne mu vysvetlovat ze to je nesmysl a ze jini "chytrejsi" se pakuji a pobiraji vyhody, zatimco on je vlastne pro srandu kralikum. Kdyz po revoluci nahodou potkal na malem meste pani, ktera krome jeho a jeho rodiny udala gestapu pul ulice a pak stihla jeste pred koncem valku uprchnout, utikal na Svaz protifasistickych bojovniku nepricetny z toho, jak je mozne ze prijela v Mercedesu a honi vodu po meste. Vysmali se mu o poslali ho slusne kamsi. Tu legitimaci nezahodil ani po revoluci, stale v tuhle chimeru veril a verici tomuhle idealu i umrel. Asi moc takovyhle idealistu nebylo, ale nejaky se nasel.

0 0
možnosti
MI

X-M

11. 5. 2010 9:40
Re: Ja jsem znala

nic proti němu, určitě to byl v jádru slušný člověk, ale lidem jeho typu se říkalo "soudruzi z blbosti".

0 0
možnosti

ellukas

11. 5. 2010 7:15
Ale to je snad dobře

že komunisté myslí naprosto stejně jako měšťaci, že pro ně mají peníze svou cenu. A peníze předpokládají existenci soukromého vlastnictví.

0 0
možnosti