Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Ctirad Bezděk:

Veškeré zlo má příčinu v sobectví. A toto sobectví vyplývá z odklonu od Boha, od Božích zákonů, které si lidé nahradili svými zákony lidskými. Ty jsou ale v ostrém rozporu se zákony Božími (vesmírnými, přírodními).

Tohle je základní myšlenka Bezděkovy knihy "Dobro a zlo" a já se s ní plně ztotožňuji.

Za Váš článek samozřejmě karma R^

1 0
možnosti
PK

Tak já jsem v Krista nakonec neuvěřil (byť jsem z katolické rodiny), ale plně křesťanství respektuji jako součást naší historie, zbožňuji vynikající architekturu či hudbu. Takový Panis Angelicus je více než boží. Proto snaha Krista a křesťanství vymazat či "umazat" - s tím nesouhlasím.

0 0
možnosti
DH

D57a36v61i20d 83H96o35r72á60k

27. 12. 2021 16:51

Žiji v Evropě, a v souladu s vývojem ve státech EU se vyvíjející a měnící situací poměrů složení obyvatelstva, proto jako člověk pragmatický spíše konvertuji k ideám islámu. Tak se necítím natolik fundovaný abych s Vámi, patrně znalým této problematiky, odborně probíral otázky křesťanství a natož s ním spojených jmen.

Ovšem v jistém ohledu chápu a souzním s Vámi zmiňovanou představitelkou nových tendencí EU.

Jak píši výše nemohu se odborně postavit k řadě otázek zmiňovaného tématu, ale věřte, že je zde řada překonaných tradic. A ty dokonce navíc negativně působí na náš život, ale hlavně na životní prostředí a změny klimatu.

Vždyť hned blížícím se Novým rokem je spojený tradiční Novoroční oběd, kde jak se u nás stalo tradicí je spojen s podáváním čočky, hrachu a podobných luštěnin. Ty pak po požití u mnohých, ba většiny konzumujících, díky při rozkladu luštěnin v zažívacím a trávícím traktu vytvářejí směs plynů způsobující nadýmáni, které má za následek jejich vypouštění provázené charakteristickým zvukem vyvolaným kmitáním tkání u řitního otvoru, což se slušně nazývá, tzv. "větry", odborně z latinského základu pak "flatulence".

Existuje i běžně užívaný název, který neb vedeme slušnou a kultivovanou diskusi nebudu zde specifikovat, nicméně jsem přesvědčen, že každý z účastníků této diskuse jej jistě zná.

Průměrné složení těchto plynů pak tvoří 59% dusíku, 21% vodíku, 9% oxidu uhličitého, 7% metanu a 4% kyslíku. A mezi množstvím konzumované potravy a výsledným pachem je úměra a díky jí i my zanecháváme odpovídající uhlíkovou stopu.

A díky tomuto chemickému rozboru si uvědomme, kolikže díky pozření onoho tradičního Novoročního oběda vyprodukujeme nezanedbatelného množství sloučeniny CO2, která se tak negativně projevuje na změnách klimatu naší planety.

Zamysleme se tedy zda s příchodem Nového roku 2022 by nebylo vhodné v zájmu nás všech, budoucnosti dalších generací i celé planety, od některých zažitých a překonaných tradic odstoupit?

0 0
možnosti
Foto

tolik slov a...... prd.

5 0
možnosti
JM

J75a52n 11M88a33r65e88k

27. 12. 2021 16:22

Zdravím tě Jene a plně s tebou souzním. Ano...Brusel blbne na kvadrát, a Západ na to tvrdě doplatí. Vždy, když navštívím Starou vlast, zajdu si na komplex Pražského hradu. Hned za bránou mi padne jeden latińský nápis na jednom kostele: "Tu est Petrus, at super hanc petram aedificabo ecclesiam meam" Česky: Ty jsi Petr a na té skále postavím církev svou". Toho si nevšimli ani bolševici..jenomže ten verš tam není celý: končí slovy: "A brány pekelné ji nepřemohou" Jene to je slib...

Ale co ted já? Já jsem JAN MAREK!!!!!!!! Budu se muset nechat přejmenovat..a to křestní i příjmení!!!.

0 0
možnosti
JS

J88a91n 81S52t71i20f47t18e88r

27. 12. 2021 18:26

Honzo, zůstan takový, jaký jsi. Neměn ani jméno, ani víru. S tím nápisem máš plnou pravdu. Díky za příspěvek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,04
  • Průměrná čtenost 1331x
Jsem věřící křestan. Mám rád lidi a chtěl bych se stát trpělivým a laskavým člověkem - bohužel mi k tomu ještě hodně chybí.

Seznam rubrik