Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Astaroth

12. 2. 2011 14:56
super

tento článek je krásný a mluví mi z duše. taky se o podobné veci zajímám a jsem fanouškem industrialu a starých dělnických čtvrtí činžáků,dílen,ohrad,kulen,železničních naspů,zapomenutých hřišť,dlážděnych cest atd. zničení mnoha takových míst,stejně jako zvrhlé návrhy měst budoucnosti z abc(jak jsem to viděl,říkal jsem si-kam zmizí města staré...) má jednoho prapůvodce a on má jméno-je to "slavný" Corbuissier. jeho následnící bořili i na západě.

0 0
možnosti

Astaroth

12. 2. 2011 15:02
Re: super

i v západní evropě plati,že mnohem vic historie zničili moderniste,"letící na křídlech pokroku",než světové války a nálety.v jejich podání mel novy svět pravouhlychprostorných sídlišť tvořených kostkami dat vzejít "novému člověku rozumu" a tento děsivý omyl se mezi architekty drží dodnes s malou,světlou přestávkou 90. let.az dnes ve Švédsku staví na hnědé louce novou čtvrt ve starém duchu živelné křivolake výstavby tajemství a domácke atmosféry.

0 0
možnosti

old fashioned Vince VIII.

12. 2. 2011 8:51
...

skvěléR^

0 0
možnosti

Lesní sběř

12. 2. 2011 8:37
A já bych byl zase rád...

...kdyby na místě nákladového nádraží zůstalo nákladové nádraží... a kdyby všichni developeři pokud možno co nejbolestivěji pochcípali, než stačí na úkor místních obyvatel realizovat další náplavotvornou zrůdnost typu Pankráce nebo plánovaného komplexu DOCK. ;-)

-

Co se týče uzavřených domů se zelení uprostřed: copak bloky starých činžáků například v Dejvicích se od tohoto konceptu nějak zásadně liší? Tam je taky kolem dokola hradba uzamčených domů a uprostřed společná užitná plocha, kam se cizí nedostane. Někde si udělali z dvorů parkoviště, jinde zahrádky nebo hřiště pro děti, ale jednotícím prvkem je právě ta oddělenost od vnějšího světa. Vlastní ochranka je už jen dodatečná forma obrany, protože zámek ani domovnice už dnešní odpudivé živly neodradí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2717x
Martin Stiebitz

Seznam rubrik