Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

flavy

29. 8. 2011 11:13
Vy jste zřejmě Bůh:)

Cituji: „Spravedlivým trestem by bylo, nechat zmíněné realitky zaplatit veškeré náklady na policejními manévry a vícenáklady na střežení bezpečnosti. Dále také náklady spojené s růstem vandalismu, krádeží, násilností...atd.“

Můžu vědět, o jaké spravedlnosti zde píšete? Když spoluobčan přepadne babičku na Šluknovsku a sebere jí důchod, tak za to není odpovědný útočník, ale pachatelem trestného činu je realitní kancelář, která tam útočníkovi z jeho svobodné vůle zprostředkovala bydlení?:)

Vy musíte Bůh, že vynášíte takové soudy.

To se mi líbí. Já budu také Bůh, ano?

Včera jsem opilý při jízdě autem vytlačil z dálnice rodinný vůz se čtyřmi cestujícími. Nikdo nepřežil, neboť jsem od nehody ujel a neposkytnul první pomoc. Spravedlivým trestem by bylo, nechat leasingovku, která mi poskytla úvěr, zaplatit veškeré škody včetně odškodnění pozůstalým a trestem odnětí svobody na pět let by měl být potrestán ředitel likérky vyrábějící fernet.

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 8. 2011 10:48
skutečně ta premisa platí..

Ano, skutečně "Když všichni sledují svůj osobní prospěch,  vede to k prosperitě celku“....Ale musí opravdu Všichni sledovat svůj vlastní prospěch a musí se snažit nejen svůj prospěch zvyšovat, ale to hlavně,musí být schopni protestovat a svůj stávající prospěch  si bránit. Pokud tato možnost neplatí, tak neplatí ani předpoklad této premisi..Někdo kdo může vydělává, a někdo kdo se nemůže´´učinně bránit, je na tom bitej....

Podnikatelé mohou sestěhovat Romy do určité obce, ale občané té obce nemohou říct "my je tu nechceme"---

0 0
možnosti
PV

Pavel57

29. 8. 2011 9:19
poslední útočiště

Tak mne zrovna včera napadlo, že se zajedu podívat a vykoupat do akvaparku v Děčíně. Vstupné rozumné (navíc díky akci O2extra za polovic), voda v pohodě, jen jsem přemýšlel, jak to, že na severu Čech nepotkávám naše rómské spoluobčany. Jestli nemají ani na to levné vstupné, nebo ..... že by se báli vody? V každém případě na několik set návštěvníků připadala jedna dvoučlenná rómská rodina a několik vietnamců :-)

0 0
možnosti
F

FreeBird

29. 8. 2011 8:19
U koho je chyba?

Zajimave je ze chyba neni u tech kteri ten bordel delaji, ale u zlych "kapitalistu".  Snad si nemyslite ze by to ghetto nevzniklo kdyby se tzv. neprispusobivi usidlili v nejake luxusni cvrti.

3 0
možnosti
MJ

mroyko

28. 8. 2011 21:59
pravda a laska zvitezi i za cenu lzi a nenavisti

Problem romskych ghet v tom, ze to nemuze byt jinak, protoze kam se nastehuji snazi se driv ci pozdeji puvodni obyvatelstvo zmizet cili tam nakonec zustanou osamoceni, protoze tam delaj bordel nikdo se tam stehovat nechce, krome dalsich milych obohacovatelu kultury, takze to skonci ghetem. A fakt za to vlada ani bili ani fialovy nemuzou.

A chtit platit za zvysenou kriminalitu kradeze? To mi chcete rict ze kdyby bydleli jinde tak by trestnou cinnost nepachali ;-D

A pokud snad ano tak kdo by ty skody hradil v pripade ze by treba zustali na puvodnich mistech?

Ale muzou za to kapitalisticky realitky a situaci by rozhodne zachranilo zalozeni tak 15 obcanskych zdruzeni 7 neziskovych organizaci a alespon 3-4 agentur pro zaclenovani socialne znevyhodnenych do kterych napumpujeme mooooc milionu protoze cim vic milionu tim vic adidas

1 0
možnosti
RH

Ubaram

28. 8. 2011 22:12
Re: pravda a laska zvitezi i za cenu lzi a nenavisti

Původní obyvatelstvo se může snažit zmizet jak chce - ale nezmizí. Důvod je prostý, jejich nemovitosti spadnou během měsíce na zlomek původní ceny - takže z onoho "prodám stávající, přidám peníze a koupím nové" zůstane jen to "přidám peníze a koupím nové". A vyštrachat někde v kapse milion na nový byt "jen tak" protože hodnota stávajícího spadla z milionu na 80 000 Kč dost dobře nejde.

0 0
možnosti
FE

felia

28. 8. 2011 21:18
Nepokoje na Šluknovsku způsobila vláda

Když někdo nemá rád Romy, není to důvod k podezřívání z rasismu. Romové jsou mimořádně nepřizpůsobivé etnikum. Jsou vesměs obtížně vzdělatelní, líní, mají sklony ke krádežím, jsou hluční a mívají problémy s hygienou. To vše přesto, že s námi žijí několik staletí. Jedině tlak ze strany vlády, tlak na jejich přizpůsobení může mít výsledky. Lidé, kteří nepracují, ač by mohli, by měli umřít hladem.

1 0
možnosti
SB

Morgiana

28. 8. 2011 19:58
To je zas

mlžení a chytani za slovicka v diskuzi. Pravicaci proste musi neustale obhajovat teorii volneho trhu , ikdyž v mnoha pripadech je dost sporná . K tomu že Romové jsou nesvepravni, no podle našeho prava samozrejme nejsou , ale ti Romove o kterych je řeč, jsou problematicti a shromazdovat je do jednoho mista je za hranici moralky. To je myslim to co autor chtel rici, ze za problemy na severu muze leckdo a mimo jine i podnikani realitek, kteri delaji to co delaji. Ono by stacilo omezit vystehovani jen na bud na ulici a nebo nahradni bydleni ale v te same lokalite. Jenze tu mame pravni klicky, nezodpovedne Romy a stejne se to proste udelat smysluplne neda. Pisu pouze o neprizpusobivych Romech Nikoli o normalnioch lidech jako je moje romska kolegyne, jeji manzel a dalsich asi 20 lidi co znam, kteří žiji naprosto normalni zivot , jen maji trochu jinou barvu kuze.

1 0
možnosti
MBI

nebolševik

28. 8. 2011 18:36
bože to je ale osel!

pan autor, aby nebylo mýlky. Jen drobnou poznámku: tak řečená gheta nevznikají ani "podnikatelským záměrem", ani snahou něco řešit, většina se rodí spontánně, a pokud jsou důsledkem něčeho, pak to něco je  úděsná zhovadilost zvaná multikulturalismus. Jestli má někdo pochybnost, tak ať si vyjede rychlíkem do Bánovců nad Bebravou a cestou se pořádně dívá z okna. Třeba u Slance uvidí "gheto" z plechu, beden od okurek a podobného materiálu, které  určitě nikdo neplánoval a ani jeho vzniku  ve své podnikatelské či rasové zaslepenosti nepomáhal.

2 0
možnosti
J

JaJaMilan

28. 8. 2011 19:15
Re: bože to je ale osel!

Bohužel osel jste Vy. Něco si zjistěte o realitkách jejich praktikách. Včetně závislosti na dotacích. A již nikdy nebudete poukazovat na něco mimo naší republiku.

0 0
možnosti
P

pěnice

28. 8. 2011 17:16
Ten závěr nemyslíte vážně,

další peníze aspoň na nějakou integraci. Už se mi otevírá nůž v kapse,když to čtu nebo slyším.Kde jsou ty miliardy na jejich začlenění?

2 0
možnosti
L

levičák

28. 8. 2011 19:11
Re: Ten závěr nemyslíte vážně,

žádné miliardy na jejich začlenění nejsou. Miliardy utekly podivným lidem do kapsy, obvykle za podivné zakázky.

btw mám pocit, že se historie opakuje, je finanční krize, lidé se necítí jistě, tak "pro změnu" se opět zacílili na nějakou skupinu obyvatel a ta může za všechno...

0 0
možnosti
B

behounekpetr

28. 8. 2011 16:54
panebože to je kravin, neuvěřtelné jak do světa vykřičet co

jste zač...

...zisk bez zábran... asi jste si nikdy na nic pořádného nevydělal, kdyby ano, pochopil byste, že takovýto typ občanů nechce ve svém domě nikdo a nejde o zisk, kdyby platili nájem nikdo by je nevystěhoval !!!!!!

3 0
možnosti
J

JaJaMilan

28. 8. 2011 19:17
Re: panebože to je kravin, neuvěřtelné jak do světa vykřičet co

Opět jeden co neví co se děje a jak se co platí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2717x
Martin Stiebitz

Seznam rubrik