Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

fenix007

19. 5. 2009 17:31
vivat Krč

tam jsou úplně bezvadní. Nikdy, ale opravdu nikdy jsem neměla nic co bych jim vytkla. Všichni jsou příjemní a vstřícní, dostávám napít už při odběru. Svačina před i po a ještě nějaké dobroty na cestu. Dokonce se tam docela často objevují jako sponzorské dárky různé slevy nebo třeba lístky na hokej. Všem doporučuji :-) a zdravím do Krče! R^

0 0
možnosti
KD

divilek

19. 5. 2009 16:02
Hlavní problém vidím...

... že si dárce likvidují sami - píchá se před odběrem i při odběru, já už mám ruku jako narkoman (zlatá plaketa) a kvůli špatným žílám už nedávám plazmu (přitom moji plazmu A1B+ může dostat každý), jen krev. Uvítal bych, kdyby to šlo dávat třeba ze stehna, když už je ruka rozpíchaná. Vinohrady znám a mají tam i své mouchy, znám i Karlovo náměstí a taky se tam dá narazit na babu neochotnou na příjmu u PC... Mouchy se dají najít i v Ostravě - Porubě, ale prostředím transf. stanice strčí do kapsy zašlou a starou Prahu. A mám po náladě. Jinak mám z dárcovstí pocity jen dobré. A vytáčí mě OZP, že pro vitaminy po odběru se musí mazat na pobočku do okresního města. Nebo vyžebrat poštou, což je taky opruz.

0 0
možnosti
KD

divilek

19. 5. 2009 16:04
Re: Hlavní problém vidím...

Poznámka A mám po náladě patřila k babě neochotné... Potom jsem tam vsunul větu o Porubě...

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

19. 5. 2009 15:34
Výborný článek..

měl jsem kdysi stejné pocity. A podobně jsem prožíval i nedávno odběr krevního separátu. Musím říct, že proti tomu je odběr krve opravdu procházka růžovým sadem. Jde o to, že cca. 45 - 90 minut s jehlou v žíle a stím, že se pumpuje opravdu intenzívně se logicky občas hýbe. Za půl hodiny i ruka "dřevění". Přesto..pokud budou potřebovat, jsem připravený vždy. Myslím, že dárci krve by skutečně neměli být finančně ohodnoceni ani vrácením daně. Ale plaketa J.Jánského by měla být stejně velká, jako byla dřív. Tady se šetří opravdu ostudně. Ale to je na celý blog..:-) Buďte na dárcovství náležitě hrdá. Mnoho lidí to zlehčuje a sami na sebe ukazují opravdu špinavým prstem.[>-]

0 0
možnosti
SO

odlaska

19. 5. 2009 15:07
Nemocnice

si za to občas mohou sami. Zvláště ve Vinohradské nemocnici, kde jsem párkrát byla krev darovat. Naprosto se mi nelíbil jejich přístup, takže jsem odtamtud odešla a chodím dávat do Vojenské ve Střešovicích. To je panečku jiný přístup. Například mi z Vinohrad volali, že potřebují mou krevní skupinu a já se z práce nemohla dostat dřív, tak jsem tam přiběhla hodinu před koncem odběrových hodin a dostala jsem vynadáno jak si to vlastně představuji. Přitom jsem pak odcházela čtvrt hodiny před koncem odběrů. A další a další špatné zkušenosti s Vinohradskou..Je to už pár let, teď už je to třeba lepší, nevím.

Každopádně dárců je málo, mělo by jich být víc, nikdy nikdo sám neví, kdy to bude potřebovat, navíc ten pocit po darování, že člověk udělal něco dobrého dobrovolně, stojí za to. Tak jen houšť..;-)

0 0
možnosti