Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Slovensko je podle mne dostatečně samostatné na to, aby se samo rozhodlo, koho bude oslavovat sochami na veřejných prostranstvích. Ať si klidně postaví sousoší "Tri čutory a štyry velké kyje", když k němu budou mít větší citovou vazbu, než k Masarykovi.

0 0
možnosti
Foto

Je třeba si uvědomit, že i když máme hodně společného tak né všechno. Na TGM se dívají na Slovensku jinak vidí ho né tak z idealizovaným pohledem a jeho pojem Čechoslovakismu byl pro ně zradou a odstraněním požadavku na rovnoprávný život ve společném státě. I když v Čechách vidí me po roce 1918 život na Slovensku jako velkou pomoc ze strany modernějších Čech a ve velké části to tak bylo, v hodně případech to ze strany Slováků bylo bráno jako okupační správa. Čech policajt, úředník, lékař, učitel možná kdyby v té době bylo víc empatie k pocitům Slováků i ty sochy by stáli a ulice by se po něm jmenovali..

0 0
možnosti
LK

Jakou empatii máte na mysli?

0 0
možnosti
TH

Ani neslaví založení republiky, jako by to 75 let nebyla i jejich republika.

0 0
možnosti
Foto

Na Slovensku je obdobně oslavován M.R. Štefánik, který se spolu s Masarykem zasloužil o vznik ČSR. V každém městě je po něm pojmenována ulice, náměstí anebo tam má sochu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 591x
Jsem pozorovatel a zajímám se o historii a věci kolem sebe. Ještě dodávám, že jsem Slovák, češtinu jsem nikdy nestudoval, proto prosím, omluvte případné gramatické nebo stylistické chyby.

Seznam rubrik