Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I49v66a80n29a 44L67a57n80c25e

19. 2. 2023 12:51

Na tvrdých židlích jsme jako děti sedávaly a do třetí třídy jsme musely sedět rovně a ruce dozadu za opěradlo. Povel: otevřít učebnice, jinak opět ruce za záda. Ale asi jsme všichni měly rovná záda, kdoví?

Doporučuji vložit polšář do kalhot a můžete sedět na měkkém;-):-P

1 0
možnosti
TT

Ikea není drahá, ale výrobky z ní mají malou výdrž - při běžném školním (přestávkovém) zatížení by o vánocích stála celá třída.

2 0
možnosti
MB

Celý život? Je vlastně bojem o židli. Ti nejúspěšnější pak usedají do křesla. Přitom se začíná z lavic! Mnohdy jsou do toho zapleteny i schody, mýdlo. Téma vynikající, dá se tam dosadit vše. Od lavic kostelních, školních - po křesla mandátová, ba i hradní. Jistota? Ta židle - "Kdo má židli, ten bydlí".

Velice dobře znázorněno viz odkaz. Neuvěřitelná věc z r. 1958. U nás první hudební klip. Vynikající slova, člověk si je nese celý život. Já skutečně broukal, při zařizování prvního bytu života. Jinak souhlas, vše začíná tou židlí - školní. V prvních historických třídách? Lavicí. Obdivoval jsem např. na Hukvaldech, kde Leoš Janáček ještě vyučoval. Mistr přítomen nebyl. Žádný Humpolec - Zřejmě dlel u nějaké Lišky Bystroušky v Praze :-) Chudák manželka Zdeňka. Seděla osiřele, na své židli doma ... (To bych napsal učitelce jako fejeton) .

https://www.youtube.com/watch?v=keCzyYEgxN0&ab_channel=SUPRAPHON

1 0
možnosti
ZH

No jo... V první třídě jsem zažil škamna. Přibližně jako na prvním obrázku zde (https://regiony.rozhlas.cz/v-muzeu-v-letohradu-na-orlickoustecku-muzete-usednout-do-starych-skolnich-skamen-7439543), jen sedačky byly z jednoho kusu překližky a sklápěcí. Což bylo utrpení, pokud byl sklápěcí mechanismus nějak vyčvachtaný a sedačka tak byla křivá. Na tom se nedalo normálně sedět. Dodnes nesnáším školu. :-)

Potkat něco podobného ve škole dnes, způsobil bych takový rozruch, že by školník skončil mezi nezaměstnanými a ředitel(ka) na dva roky bez prémií. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 5,58
  • Průměrná čtenost 433x
Jsem blogerka, šachistka, jakoby rádoby spisovatelka, vyžíračka rajčat a milovnice Pána prstenů. A taky jsem Kamča, těší mě.    

Seznam rubrik