Vyhodí Babiš Beneše z ČEZ? Beneš navrhuje: ČEZ končí rozcupováním na kousky!

Beneš navrhuje, aby se pojistil proti vyhazovu:: ČEZ končí rozcupováním na kousky! ČEZ končí, jeho jednotlivé části budou mít různý osud: společnost určená k rozprodeji, zestátněná distribuce, 100% soukromí investoři, státní jádro.

ČEZ končí, jeho jednotlivé části budou mít různý osud: 100% státní firma, společnost určená k rozprodeji, zestátněná distribuce, 100% soukromí investoři. Jde o pokračování trendu odlupování jednotlivých částí – ať již elektráren, nebo údržba jaderných elektráren, nebo údržby jednotlivých elektráren.

Daniel Beneš jdená s energetickými odborníky ANO a spolu navrhují:: ČEZ končí rozcupováním na kousky; ty dřívější (kousky) si zprivatizovali kamarádi ČEZ již dríve.

ČEZ končí, zbyde malá obchodnická a úřednická budova, kde se bude prodávat zákazníkům mimo jiné elekřina (a plyn, a pojištění, a elektromobily, a nabíječky, a malé solární elektrárny propojené s akumulátory). Stání podíly v této firmě budou použity k uspokojení stávajících investorů, aby hodnota jejich akcií neklesla nebo dostali náhradu.

Od ČEZ se oddělí společnost vyrábějící elektřinu z jádra s cílem budovat nové jaderné bloky – musí být státní, protože jen stát může pracovat s návratností 40 a více let, jak je tomu i u jiné státní infrastruktury.

Od ČEZ se oddělí společnost uhelných elektráren, která bude jako celek nebo po kouscích prodána privátním firmám, které již uhelné elektrárny provozují. Po roce 2025 jim zase stát bude platit za to, aby elektrárny uzavřely nebo zakonzervovaly.

Od ČEZ se oddělí distribuce, která bude logicky směřovat do jedné státní firmy na distribuci a přenos elektřiny; stát má vlastnit infrastrukturu a soukromé firmy mohou obchodovat elektřinu jak v maloobchodě, tak ve velkoobchodě. Tato firma bude také aktivněji spolupracovat se samosprávou tak, aby se náklady na distribuci snižovaly také pomocí investic samosprávy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Erik Steinn | pondělí 27.11.2017 9:49 | karma článku: 12,01 | přečteno: 913x