Vitásková zrušte nové tarify: nevedou k šetření elektřinou! Vedou k plýtvání.

Pí Vitásková jako bojuje za levnější energii a proti fotovoltaikařům. Zdá se, že vyšetřovatelé chytili paní Vitáskovou, jak nestandardně pomáhá několik fotovoltaikařům: tahle póza není věrohodná. Tarify povedou ke zdražení energií

Paníí Vitásková jako bojuje za levnější energii a jako proti fotovoltaikařům. Zdá se, že vyšetřovatelé chytili paní Vitáskovou, jak nestandardně pomáhá několik fotovoltaikařům: tak tahle její póza tedy není moc věrohodná. Nové tarify (platné od ledna 2017) povedou ke zdražení energií, takže i druhá marketingová a reklamní bublina paní V. je vylhaná.

Paní Vitásková a všechny energtické firmy mohou odpřísáhnout, že v roce 2017 se elektřina lidem nezdraží, možná kromě elektřiny pro rekreační bydlení. A jistě nebudou lhát. 

Jádro pudla je v nečem jiném: nyní je lektřiny moc a tak její cena klesá. Nové tarify vedou ke zvyšování spotřeby elektřiny, tedy časem možná i k nedostatku elektřiny a tedy k vyšším cenám elektřiny. Zda to bude za dva roky nebo za čtyři, to bych nechtěl hádat. ALE SMYSL NOVÝCH TARIFŮ JE ZVÝŠIT SPOTŘEBU!

A že k nedostaku elektřiny není strašně moc daleko dokazuje několik připadů z loňského roku, kdy MWh elektřiny na českém trhu stála desítky hodin stovky euro (v klidu je cena kolem 30 euro): když bylo vedro a byl nedostatek a nebo když zároveň vypadly Dukovany i Temelín v jednu chvíli. Pravda jiná, když moc svítí a fouká, tak se dá koupit MWh za minus sto euro.

Prosím pana presidenta, aby zvážill, jaké důvody má k neskutečně veliké podpoře pani V. Určitě by si to neměl sám pro sebe zdůvodňovat tím, že dělá věci (politiku) pro lidi.

Paní ještě stále předsedkyni prosím, aby zrušila tarify. Lepší by bylo, aby za nedodávku eletřiny energetické firmy ledem platili 10Kč za každou minutu nedodávky, tedy 600Kč za každou hodinu nedodávky. A pak by třeba technickým hračičkářům jako jsem já pomohla, aby jim dali měřák připojený na internet, když si o něj požádají, taky třeba za 10Kč, nebo bych možná dal i těch 600Kč.

post scriptum: nedodávk u nás je ročně tak 20 hodin, tedy 12000kč, tak bych možná dal i více, když mi budou za nedodávku platit.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Erik Steinn | čtvrtek 28.1.2016 0:19 | karma článku: 19,75 | přečteno: 498x