Ministryně MPO a mpř. ÚHOS jako loutky PPF při aukci kmitočtů v pásmu 700MHz?

MPO dotlačilo návrh aukce ČTÚ z června 2018 na jednání vlády. PPF z ní může získat až 83% kmitočtů. Mpř. ÚHOS pro soutěž pomohl MPO se zamítnutím jiných variant. Tento místopředseda dříve s paní ministryní úzce spolupracoval.

MPO dotlačilo návrh aukce kmitočtů v pásmu 700MHz ČTÚ z června 2018 na jednání vlády. PPF může takto získat až 83% kmitočtů. Mpř. ÚHOS pro soutěž pomohl MPO se zamítavým stanoviskem jiných variant. Tento místopředseda léta s paní ministryní spolupracoval, když byla presidentkou Svazu Obchodu.

Pokud vláda poslechne paní ministryní, tak se vzdává všech možností aukci dále jakkoliv ovlivnit. Předložerný návrh vládního usnesení umožňuje ziskat 20 z 30 MHz pro "nového" hráče. V další fázi pak O2 získá 5 MHz, takže zisk PPF se dá čekat na 25 z 30. Tedy krok paní ministryně je jednoznačně ve prospěch PPF.

Možná se v roce 2021 z odposlechů jednání na vysoké úrovni také dozvíme, od koho slyšela a pak převzala tu kouzelnou větu, že "moc používáme wifi". Zásadnější část odpolechu snad bude o tom, že PPF bude trvale snižovat tarify na data, když AUKCE BUDE BRZY. Slibem neurazíš - nebo byl mohl být slib osobnější? Otázka, kolik budoucích kroků bude loutkoherec z PPF dále řídit??

Že paní ministryně spěchá je dost pochopitelné - návrhů na její odvolání je dost. A přitom konání aukce vůbec, ale vůbec nespěchá (ještě ani nejsou schválenu standardy na sítě 5G - pro které jsou kmitočty z aukce důležité).

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Erik Steinn | neděle 7.4.2019 12:28 | karma článku: 8,33 | přečteno: 276x