ČEPS kupuje NET4GAS a integruje OTE. Nový dort MPO & ČEPS.

Designovaný generální ředitel ČEPS, tedy podle deníku DNES, se dohodl před svým nástupem do funkce, že jeho hlavním úkolem bude vytvoření státního energetického komplexu. Koupí NET4GAS a zaintegruje OTE a.s.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

Designovaný generální ředitel společnosti ČEPS, tedy podle deníku DNES, a bývalý ministr průmyslu a obchodu se dohodl před svým nástupem do funkce, že jeho hlavním úkolem bude vytvoření státního energetického komplexu, který bude integrovat státní plynárenství a elektroenergetiku.

K tomu bude nutné koupit akcie společnostiNET4GAS, která byla dříve prodána do soukromého vlastnictví.

Vlastnictví infrastruktury, tedy přenosu a distribuce energií, má být v rukou, tedy ve vlastnictví státu. Otázkou do budoucna zůstává vlastnictví distribučních společnosti.

Obchodní společnosti pak řeší maloobchod, jak to funguje v plynárenství a v elektroenergetice, kde se předhánějí v cenových nabídkách. Obchodnici nad infrastrukturou nabízejí zákazníkům služby a zde je velký prostor pro podnikání.

Velký energeticky komplex - podnik respektive jeho realizace je velký projekt, který napravuje chyby dřívější vedení rezortu, to je názor vlády. Chápeme že je to také přání nové paní ministryně.

 

V situaci, kdy společnost ČEZ není plně v rukou státu, a kdy ČEZ bude řešit spolu se státem výstavbu nových jaderných bloků, je vytvoření nového energetického komplexu pro regulované činnosti zásadní přínosem pro stabilizaci dodávek a jejich bezpečnost.

Začlenění OTE, je pak jen logickým završením - potřebnou třešničkou na dortu upečeného na MPO a v ČEPS.

Autor: Erik Steinn | středa 10.10.2018 16:02 | karma článku: 10,84 | přečteno: 618x