Tluču na Bubeníček „Emigrace není řešení.“

Když jsem na začátku letošního roku přišel na Úřad ROP SZ, který má stejnou pověst a popularitu jako Iveta Bartošová, tak mi jeden ze znechucených a odcházejících úředníků vyprávěl příběh. „Měli jsem tady mladého kolegu, který po několika letech práce na Úřadě ROP SZ nabyl dojmu, že zde nejenom nelze poctivě pracovat, ale ani žít. Jelikož obdobné pocity měl z fungování celé Evropy, tak se rozhodl dát výpověď a utekl do Kanady. Neměl víru v nic, zejména naději, že by se něco mohlo změnit.“

Když se v létě v mediích začali intenzivně řešit korupční kauzy evropských dotací, tak jsem se opakovaně tohoto bývalého úředníka ptal, zda není čas se přidat a zkusit něco změnit. Jeho odpověď byla vždy stejná. „Je to boj s větrnými mlýny.“  

 Na podzim již probíhalo u nás intenzivní zatýkání zkorumpovaných politiků a úředníků. Snad pouze osoba, která právě přistála z Marsu, by mohla dát důvěru takové tunelářské partě. A věřte, že v kraji guvernéra Dratha a kovboje Kouby, jsme si je vybrali spolu s kmenem komančů, aby nám vládli.

Musím se přiznat, že toto úterý nastal v mém životě moment, kdy jsem stejně, jako můj bývalý kolega a strýc před 44 lety, chtěl utéci do Kanady. Právě skončila volba prvního komunistického hejtmana a velká část přeplněného velkého sálu vstala a této volbě tleskala.

Pravdou ovšem je, že část lidí nepovstala a netleskala. Neměli bychom se nad sebou zamyslet? Vždyť většina tleská, volby byly demokratické, oni již nemají obušky v ruce či mocné SSSR v zádech. Komunisté jsou u mne stále extremisté a vždy jimi zůstanou.

Mým důvodem proč jsem netleskal, ovšem nebylo pouze to, že zvolen byl rudý hejtman, ale zejména to, že s požehnáním voličů a demokracie opět vládnout budou zde usvědčení zloději a  lháři. Neděsí Vás představa, že lhát a krást je norma, která většině nevadí.  

Já emigrovat rozhodně nemíním, stejně jako spousty lidí kolem mne. Nehodláme ani mlčet a nečině přihlížet či utíkat do svých domovů a chalup. Našim motorem je Víra, Naděje a Láska. Stojí to spousty úsilí, nervů, energie a výsledek je nejistý. Přesto spousty věcí lze změnit. Mohu připomenout třeba ROP SZ. Ne kvůli nám, ale kvůli naší budoucnosti. Můžete se přidat.

Přeju Vám den plný Víry, Naděje, Radosti a Lásky.

 

PS: Ikdyž vlastně za kolik to máme? Za 30 dní?

 

Autor: Leo Steiner | čtvrtek 22.11.2012 7:18 | karma článku: 24,09 | přečteno: 1362x