Slibem nezarmoutíš aneb sliby chyby

„Za Váš hlas Vám slibuji nulové daně, nulové DPH, nulové zadlužení, milión nových pracovních míst a milonovou výplatu!“  Pokud to přeložíme do biblického jazyka, tak nám všichni slibují ráj na Zemi. Zkusili jste si někdy načíst všechny sliby, které u nás zazněly? Pokud ano, tak zjistíte, že bychom měli mít minusovou nezaměstnanost, minusové daně, nulový dluh a astronomické mzdy. Těsně před volbami se dozvídáme, že malinký krůček nám schází ke vstupu do ráje. „Jen ten hlas nám dejte!“ 

A co takový slib, který je od lidí žijící v v normálním nepolitickém světě automaticky a bez milosti vyžadován. Odpovědnost v práci, v rodině nebo klubu. Když něco zde provedeme nebo se nám něco nepovede, tak po nás je automaticky vyžadována zodpovědnost, včetně případné náhrady škod, které způsobíme.

Kdy se budeme mít jako v ráji? Až všichni politici slíbí, že spolu s mocí, kterou jim našim hlasem dáme, rovněž beze zbytku a okolků přijmou i odpovědnost za své jednání. Samozřejmě včetně hmotné, to znamená, již žádné vytahování peněz z našich peněženek za jejich neschopnost či odklánění.

Svůj hlas dejte tomu, kdo slíbí a ve skutcích prokáže, že přijímá společně s mocí i odpovědnost.

 

www.leosteiner.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Leo Steiner | středa 18.9.2013 6:17 | karma článku: 17,73 | přečteno: 523x