Mějme rádi své kmotry!

Daní za naše úspěšné budování ateismu u nás je ztráta našich křtěných kmotrů. V historii se jednalo o velmi důležitou událost, která měla vliv na budoucnost pokřtěného. Výstupem takového obřadu byl nejenom dárek do kolébky křtěného, ale rovněž veřejné prohlášení podpory a ochrany  pokřtěnému, včetně zápisu do církevních knih, kdyby někdo nikdy zapomněl.

foto: Martin Adamec, MAFRA

Co se Vám nyní vybaví , když se řekne kmotr? Mně obtloustlý a bohatý mafián. Nepochybuji, že jste schopni během minuty vyjmenovat aspoň tři. Cítíte k těmto kmotrům úctu a očekáváte od nich podporu a ochranu? Já ne.  A to je velká chyba.

Vraťme se v čase a vzdávejte čest svým kmotrům, zveřejňujme je a obracejme se o podporu a ochranu. Já nabízím jedno řešení jak to udělat. Opět jsem se inspiroval v dějinách. Navrhuji přejmenovat města a obce podle jmen dnešních inkmotrů. Vzdáme jim tím čest a úcty. My se snáze budeme orientovat, když se budeme ucházet o práci na městském úřadě nebo firmě, nebo budeme si chtít pronajmout předzahrádku od obce, budeme požadovat peníze pro náš vesnický sportovní klub nebo budeme chtít říci svobodně svůj názor a přitom nenarazit.

Jak by to vypadalo? Místo Chomutov bychom měli Novákov, pak třeba Oulický nad Labem, mé město by se jmenovalo Růžkov, rodné město Zelenkov a naše hlavní město? No když máme Frýdek-Místek, tak může být Rittig-Janoušek.

Jsem přesvědčený, že vymyslíte spousty dalších nových názvů našich měst a obcí. Napiště své návrhy níže do diskuse a pokud jich bude dostatek, tak společným dílem vydáme mapu České republiky a jejich kmotrů. Spěchejme, jelikož našim kmotrům došla trpělivost, jelikož si jich nevážíme a stěhují se do Monaka, Thajska, JAR, USA,….

A komu tím prospějete? :-)

Autor: Leo Steiner | pondělí 1.9.2014 7:17 | karma článku: 10,81 | přečteno: 372x