Loutkopolitici a jejich kmotři nám říkají: „Vyhnít! Zapomeňte!“

Tak si jedu u nás po tankodromu, vlastně dálnici, a přemýšlím, jaké pocity má při stejné cestě exministr Řebíček a Drábek, expremiér a současný prezident Zeman, exposlanec Aubrecht, exhejtman Šulc nebo exprimátor Bém. Nejspíš si nedovedeme vůbec představit ty jejich starosti, jako jsou výkony Slavie, klesající cena zlata a stříbra, údržba jachty nebo jak vyprat úplatky a umlčet šťouraly.

Výše uvedení pánové jsou z Divokého Severozápadu nebo Prahy a mají toho spousty společného. Každý z nich si postavil svůj pomník, stejně jako faraóni pyramidu. Máme tu vybudované Řebíčkovo dálnice a Drábkovu S kartu, Bémovo tunel Blanka, Šulcovo opravy krajských silnic, Aubrechtovo průmyslovou zónu nebo Zemano mostecké doly. Společné pro ně všechny je, že honosné pomníky zaplatili z našich peněz, nějaká ta provize jim taky zbyla a možnost je potrestat je s přibývajícím časem čím dál menší.

V medicích se objevilo v poslední době několik zpráv, které na počátku měly ambici tyto loutkopolitiky potrestat. Ovšem díky účinné aplikaci jejich pravidla, nechat vyhnít, čas to vyžehlí, je pravděpodobné, že pomníky nějakou dobu než spadnou nebo zkrachují nám zůstanou, stejně jako jim jejich provize a beztrestnost. Zde přikládám výše jmenované zprávy ( Kauza MUS a Miloš Zeman, Konec sKaret: Spořitelna žádá po vládě přes 200 milionů, Šéf sklářské firmy Moser unikl stíhání za korupci, je promlčenáÚředníci zaspali, Tykač dostal pokutu pozdě. Stát přijde o 33 milionů, Kauza průmyslové zóny Joseph ).

Výše uvedení loutkopolitici a jejich kmotři nám sděluji: "Zavřete oči, odcházíme. Zapomeňte!". Copak se to ovšem při cestování po našich silnicích dá?

 

PS: Nedá! (Platit musí viníci)

 

   

Autor: Leo Steiner | neděle 17.11.2013 7:17 | karma článku: 18,58 | přečteno: 738x