Kde není žalobce, není soudce.

Vzpomínáte? Kauza exsenátora a usvědčeného  korupčníka Alexandra Nováka a jeho legalizaci 43 milionového úplatku? Kauza korupční privatizace Mostecké uhelné a  zabavených 13 miliard Kč ve Švýcarsku? Každý z nás vyjmenuje desítky dalších příkladů. 

Co mají společného? Jedná se o obrovské krádeže politiků a kmotrů na ně napojených, kde ačkoliv uplynulo více jak deset let, tak nikdo z poškozených škody od zlodějů nevymáhá. Proč? Jelikož ten, kdo má jediný ze zákona možnost škody vymáhat (Chomutov, stát) je v tom až po uši. Zloděj by chytal zloděje.

V dnešních dnech se rozběhla u nás mimořádná občanská aktivita krajského referenda o náhradě miliardových euroškod. Samozřejmě současní loutkopolitici se budou snažit tuto aktivitu zničit. Víte, proč mají strach?

Protože:

  1. Výsledek referenda je ze zákona závazný.
  2. Škody musí (je to zákonná povinnost, které se ovšem u nás nedodržuje) neprodleně (promlčecí lhůty) vymáhat poškozený (Ústecký kraj).
  3. Mohlo by se totiž stát, že tato zákonná povinnost by se automaticky od nich v budoucnosti vždy vyžadovala (precedens). 

Nevěřte tomu, co tady píšu já, ověřte si to. Stejně si ovšem ověřte, zda Vám oni nelžou a neokrádají Vás.

 

Leo Steiner

zmocněnec krajského referenda Platit musí viníci

www.leosteiner.cz/referendum

Autor: Leo Steiner | pondělí 7.10.2013 6:33 | karma článku: 20,02 | přečteno: 565x